Много място за всичко и всеки: Citan Mixto.

Citan Mixto: един изпълнител. От изпълнители. За изпълнители.

Citan Mixto: героят на града.

Със Citan Ви предлагаме автомобил за градски доставки с компактни размери и голямо товарно отделение, който отговаря перфектно на разнообразните градски предизвикателства.

Погледнато от икономическа гледна точка, Citan при всички случаи е печеливш: неговите ефективни двигатели с технология BlueEFFICIENCY1 и разход от 4,3 л/100 км2, високата експлоатационна надеждност с дълги интервали за техническо обслужване3, както и атрактивните условия и услуги4 щадят Вашия бюджет. И за да пристигнете безопасно, оборудвахме Citan с ADAPTIVE ESP® с ценни допълнителни функции, както и с добре работещи спирачки.

Благодарение на удобните седалки, лесното обслужване и фино адаптираната ходова част с независимо окачване на колелата Citan се движи много комфортно, гъвкаво и маневрено през града – по желание с предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT5. При товаренето и разтоварването ще бъдете впечатлени колко гъвкаво може да се използва просторното товарно отделение благодарение на големите врати и ниските прагове за товарене.

Citan има всичко, което очаквате от автомобил за градски доставки, носещ звезда Mercedes. Открийте предимствата му при пробно пътуване. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

Пакетът BlueEFFICIENCY е част от серийното оборудване за всички двигатели и дължини; той не е налице само в комбинация с предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT.

2

Товарен ван Citan 108 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 5-степенна механична предавателна кутия и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 л/100 км; Стойности на емисии CO2 в комбиниран режим: 119–112 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

3

Интервали за техническо обслужване от до 40 000 км.

4

Например Mercedes-Benz MobiloVan, гаранцията за мобилност за целия експлоатационен срок от Mercedes-Benz. Същата важи за максимум 30 години при редовно сервизно обслужване при оторизиран сервизен партньор на Mercedes-Benz. Важи за автомобили с първоначална регистрация след 1.10.2012 г.

5

Предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT е налична като опция за Citan 112 [товарен ван Citan 112 без пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6G-DCT и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 л/100 км; стойности на емисии на CO2 в комбиниран режим: 147–144 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания. Тя не е налична за Citan Mixto.

Акценти.

  1. Комфорт
  2. Удоволствие от шофирането
  3. Икономичност
  4. Гъвкавост
  5. Безопасност
Citan Mixto: той знае какво е необходимо вътре.

Citan обединява приятното с полезното: в комфортния му интериор може да се работи много добре. Функционалността и комфортът впечатляват при всички условия от момента, в който се качите, докато слезете – от приятно високата позиция на седалката до ниските прагове на вратите и на багажника, които облекчават товаренето.

Удобната седалка на водача с щадящи гърба странични опори е дишаща, устойчива на износване и може ръчно да се настрои според нуждите на водача, също както и регулиращият се по височина волан. Всички елементи за управление са разположени прегледно и се обслужват лесно. Лесно четимият комбиинструмент допълнително облагородява интериора. Също и серийната система за отопление и вентилационната система, както и съобразената с практическите нужди концепция за поставяне на вещи дават своя принос за приятната работна обстановка.

Citan Mixto: работата трябва да доставя и удоволствие от шофирането.

Силните страни на Citan подпомагат всяка задача: в тесния градски трафик печелите от компактната му маневреност, извън града и на магистралата можете изцяло да се насладите на мощния му двигател.
Дизеловите двигатели с висок въртящ момент с мощност от 55 kW1 (75 PS), 66 kW2 (90 PS) и 81 kW3(110 PS) или модерният бензинов двигател с мощност от 84 kW4 (114 PS) със сигурност ще е подходящ за Вашите изисквания. Иновативната технология BlueEFFICIENCY5 намалява разхода и по този начин може да повиши икономичността във Вашето предприятие. В зависимост от двигателите 5-степенна или 6-степенна механична предавателна кутия ефективно преобразува задвижващата сила в тяга. Наличната като опция предавателна кутия с двоен съединител 6G-DCT6 комбинира предимствата на пътната динамика на механичната предавателна кутия с комфорта на автоматичната предавателна кутия.
Всички технически компоненти са прецизно съгласувани един с друг – от сервоуправлението до конструкцията на пружините и демпферите на шасито с независимо окачване на колелата до добре работещите спирачки. По този начин можете винаги спокойно да се наслаждавате на възможностите на Citan.

Citan Mixto: използването му се изплаща. В краткосрочен и дългосрочен план.

Mарката Mercedes-Benz е приела като свое задължение също и със Citan отговорно и трайно да формира бъдещето на мобилността. Именно в градския трафик Citan образцово изпълнява това изискване. Благодарение на модерните двигатели и иновативната технология BlueEFFICIENCY емисиите на5 CO2 и разходът са на ниско ниво. Така Citan дава добър пример с разход от 4,3 л/100 км1.
Също и от икономическа гледна точка Citan е печеливш. От една страна поради атрактивната си цена, от друга поради ниските си експлоатационни разходи вследствие на ефективния разход на гориво и интервалите за техническо обслужване до 40 000 км.

Възможно най-високата експлоатационна надеждност е точно толкова важна за вановете Mercedes-Benz, както и за Вас. Подчертаваме това с обхващащата целия експлоатационен срок гаранция за мобилност Mercedes-Benz MobiloVan7, 8. По този начин Citan дава съществен принос за дългосрочната и трайна рентабилност. При всяко пътуване.

Модерните двигатели, сервоуправлението с електрическо асистиране и индикацията на точките на превключване са основата за икономично шофиране. Чрез пакета BlueEFFICIENCY5 ефективността на Вашия автомобил може допълнително да се повиши.

Citan Mixto: готов да приеме всяко предизвикателство.

Citan се справя в ежедневието с впечатляваща гъвкавост. Наистина той не може да свърши работата вместо Вас, но може да ви помогне да се справите много по-лесно с нея – независимо в кой отрасъл работите. Повече няма да искате да се разделите с интелигентната му концепция за товарното отделение и ниските прагове за товарене. Защото лесното товарене и разтоварване спада към силните му страни, също както и гъвкавото използване на големия му транспортен капацитет: до 2 плъзгащи се врати и двукрили задни врати на багажното отделение с ъгъл на отваряне до 180° позволяват отличен достъп.

Citan Mixto: силен по отношение на безопасността.

Също и по отношение на безопасността Citan е на първа линия: с ADAPTIVE ESP®, спирачен асистент и антиблокираща програма ABS, както и добре работещи спирачки, той убеждава чрез кратък спирачен път – също и при мокра настилка. Ходовата част с независимо окачване на колелата надеждно запазва контакта с пътното платно. Ако пътувате при сняг, киша или по пясък, можете да изключите системата против буксуване ASR.

Когато е необходимо, регулиращите се по височина триточкови предпазни колани с обтегач на предпазния колан в закопчалката и ограничител на силата на предпазния колан Ви дават много добра защита. При аварийно задействане на спирачката автоматично се задейства системата за аварийни светлини.

Освен това Citan серийно е оборудван с въздушна възглавница за водача, дневни светлини и асистент при потегляне по наклон нагоре. Опциите въздушна възглавница за спътника и странични въздушни възглавници9 могат допълнително да намалят риска при злополука. Освен това по желание могат да се поръчат асистенти като датчик за дъжд и светлина, система за следене на налягането в гумите и камера за заден ход, която показва пространството зад автомобила във вътрешното огледало за обратно виждане.

При цялото привличане, които предизвиква Citan, чрез опционалната алармена система срещу кражба можете да бъдете сигурни, че Вашият автомобил няма да попадне в чужди ръце.

1

Товарен ван Citan 108 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 5-степенна механична предавателна кутия и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 л/100 км; Стойности на емисии CO2 в комбиниран режим: 119–112 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

2

Товарен ван Citan 109 CDI и Citan Mixto 109 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 5-степенна механична предавателна кутия и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 123–112 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

3

Товарен ван Citan 111 CDI и Citan Mixto 111 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 119–115 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

4

Товарен ван Citan 112 с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 143–140 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

Товарен ван Citan 112 без пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6G-DCT и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 147–144 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

5

Пакетът BlueEFFICIENCY е част от серийното оборудване за всички двигатели и дължини; той не е налице само в комбинация с предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT.

6

Предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT е налична като опция за Citan 112 [товарен ван Citan 112 без пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6G-DCT и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 л/100 км; стойности на емисии на CO2 в комбиниран режим: 147–144 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания. Тя не е налична за Citan Mixto.

7

До максимум 30 години при редовно сервизно обслужване при оторизиран сервизен партньор на Mercedes-Benz.

8

Важи за автомобили с първоначална регистрация след 1.10.2012 г.

9

Налична за спътника само в комбинация със странични въздушни възглавници за водача и спътника.

Когато хората и товарът трябва да са на сигурно място.

Mixto с гъвкава концепция за пътническото и товарното отделение.

Citan Mixto предлага място за до 5 души и просторно товарно отделение. Той може да се поръча само в екстрадългия вариант (A3). Остъкляването до зад първия ред задни седалки в пътническото отделение спада към обема на оборудването, също както и две плъзгащи се врати, позволяващи удобно качване на триместната седалка. Една, две или трите части от облегалката могат да се сгънат при нужда от по-голямо товарно отделение. Както при останалите конструктивни типове ванове, Mixto се избира чрез код и не представлява отделен производствен модел.

Безопасност също и в товарното отделение.

Гъвкави възможности за обезопасяване на товара.

При автомобил за градски доставки на Mercedes-Benz концепцията за безопасност включва също и възможно най-безопасното транспортиране на товара. Затова Citan Mixto предлага най-добрите предпоставки за правилното осигуряване на товара и се грижи за това, водачът и спътникът да са възможно най-добре защитени от товара.

За безопасността на товара служат следните компоненти:

  • 8 халки за закрепване в пода при правилно закрепване на товара могат да предотвратят изместването му
  • неподвижна преградна решетка на С-колоната разделя кабината от товарното отделение, опция
  • многоместната задна седалка FOLD & LOAD с преградна решетка чрез практична система за бърза смяна позволява преустройство на 3-местната седалка в решетъчна преградна стена, опция
  • халки за закрепване на страничната стена в зависимост от броя плъзгащи се врати с 2 или 3 халки, опция

Комфортни седалки на Mercedes-Benz – също и в пътническото отделение.

Удобно пътуване на петима души.

Също и в пътническото отделение на Citan Mixto се пътува приятно: триместната седалка впечатлява с 3 регулиращи се по височина подглавника и триточкови предпазни колани на всички места. Ако за транспортирането на по-големи предмети е необходимо допълнително товарно пространство, тя може да се сгъне на 1/3 към 2/3. Така Mixto оползотворява в пълна степен гъвкавите си възможности за товарене в двуместния или петместния вариант.

По желание може да се поръча триместна седалка с интегрирана преградна решетка. Чрез практична система за бърза смяна с няколко ръчни операции седалката може да се преустрои в решетъчна преградна стена. По този начин се увеличава товарното отделение и преградната решетка предпазва водача и спътника от товара.

Готов да приеме всяко предизвикателство.

Citan се справя в ежедневието с впечатляваща гъвкавост. Наистина той не може да свърши работата вместо Вас, но може да ви помогне да се справите много по-лесно с нея – независимо в кой отрасъл работите. Повече няма да искате да се разделите с интелигентната му концепция за товарното отделение и ниските прагове за товарене. Защото лесното товарене и разтоварване спада към силните му страни, също както и гъвкавото използване на големия му транспортен капацитет: до 2 плъзгащи се врати и двукрили задни врати на багажното отделение с ъгъл на отваряне до 180° позволяват отличен достъп.

Многоместна задна седалка FOLD & LOAD с преградна решетка

Халки за закрепване на страничната стена

Пластмасов под на товарното отделение

* Посочените стойности са изчислени съгласно предписания метод на измерване. Става дума за „измерените стойности за NEFZ-CO2“ по смисъла на член 2 № 2 от Разпоредба за извършване (ЕО) 2017/1152. Стойностите за разход на гориво са изчислени на базата на тези стойности. Поради законовите промени на валидния метод за проверка е възможно в сертификата за съответствие на автомобила, валиден за регистрацията на автомобила и съответно за данъка на автомобила, да са нанесени по-високи стойности. Данните не се отнасят за отделен автомобил и не са съставна част от офертата, а служат само за сравнение между различните типове автомобили.

Lorem Ipsum