Х-класа.

First of a new kind.

Здравина в нейната най-очароваща форма.

Суверенен въпреки природните стихии, характерният ѝ дизайн привлича погледите. Тя е солидна и силна, така че с нея уверено да сте в движение и по-труден терен и със сензационен стил, така че да Ви забелязват и в джунглата на големия град. Като функционален и надежден партньор в работното ежедневие тя е точно толкова убедителна, както и като придружител в пътешествие за спонтанно приключение през свободното време. Наслаждавайте се на автомобил, който свързва световете по съвършено нов начин: добре дошли в Х-класата – Mercedes-Benz сред пикапите!

Акценти.

  1. Солидност
  2. Offroad
  3. Пърформанс
  4. Функционалност
  5. Комфорт
  6. Дизайн
  7. Безопасност
Който носи повече от тон, се нуждае от здрав гръбнак.

Х-класата е много солидна: тя носи повече от 1000 кг товар и тегли ремарке с тегло от до 3500 кг. Затова се нуждае от стабилна и устойчива скелетна конструкция. Затова изградихме нашия пикап върху солидна стълбовидна рама от висококачествена стомана. Спокойно можете да натоварите много неща: инструменти, машини, материали или уреди за спорт и за свободното време. И при шофиране извън пътищата с твърда настилка солидната база ще Ви помогне пристигнете суверенно. Предлаганата по желание техническа долна защита от благородна стомана предпазва двигателя, предавателната кутия и ауспуховата система при преминаване над препятствия по пресечен терен.

Устоява на природните стихии.

Ако камъните и пръчките можеха да се удивляват: те биха били впечатлени от X-класата. Благодарение на задвижването на всички колела, различните режими за задвижване на всички колела, предавката за движение по пресечен терен и опционалната блокировка на диференциала на задния мост се движите суверенно и по взискателен терен. Щедрият просвет от 202 мм – по желание до 222 мм – предоставя на терена много място под автомобила. Ако сте авантюрист, Х-класата ще изкачи с Вас при определен терен наклони от до около 100 % и ще остане стабилна при наклонено положение до около 49,8°. Така оffroad маршрутите ще Ви доставят още по-голямо удоволствие.

Шофирайте с удоволствие!

Качете се, стартирайте, ще усетите пълната задвижваща сила още в ниските обороти. Особено V6-цилиндровият дизелов двигател с голяма тягова сила [X 350 d 4MATIC. Комбиниран разход на гориво: 9,0–8,8 л/100 км; CO2-емисии комбинирани: 236–230 г/км]1*  ще Ви въодушевят с техните суверенни експлоатационни показатели. DYNAMIC SELECT Ви предоставя за избор 5 програми за шофиране, които позволяват комфортно, оптимизирано за експлоатация по пресечен терен, спортно или особено ефективно пътно поведение. В ръчния DYNAMIC SELECT режим Вие поемате смяната на предавките с помощта на перата на волана за превключване на предавки.

Големите колесни ниши с колела с широки гуми не само са впечатляващи, но и с големия си коловоз допринасят за висока напречна динамика на Х-класата. Точно както и маневреното многоточково окачване на задния мост. Така с всеки завой предвкусваната радост от следващия нараства и движението напред се превръща в удоволствие от шофирането.

Товарна повърхност пълна с възможности.

„Pick up“ – ние приемаме това буквално: леснодостъпната товарна повърхност поема за Вас повече от 1000 кг работни или спортни уреди – дори мръсни или мокри. Дори между колесните ниши се намира достатъчно място за напречно натоварен европалет. Ако товарът има ъгли и ръбове, облицовката на товарното отделение може да помогне да се избегнат драскотини и дефекти на лаковото покритие. Възможностите за фиксиране улесняват обезопасяването на товара за да остане всичко на мястото си. И ако стане късно, LED-осветлението на товарното отделение улесняват работата. Ако Ви предстоят предизвикателни маршрути, прикаченият товар от до 3500 кг увеличава Вашите възможности – същи за ремаркета за лодки или за коне.

Издръжлива отвън, комфортна отвътре.

Дори когато навън е стръмно, Х-класата впечатлява с типичен за Mercedes-Benz комфорт. Системата за достъп и разрешаване на стартирането KEYLESS-GO, както и асистентът при потегляне по наклон нагоре, осигуряват качване и стартиране без напрягане. По време на движение климатичната система, респ. опционалната автоматична система за климатизация THERMOTRONIC, темперира салона по желание. Информация и развлечения се осигуряват в автомобила чрез модерните радио и навигационни системи COMAND Online, Audio 20 USB и Audio 20 CD с услуги за свързаност от Mercedes me connect. Благодарение на комфортната ходова част, както и на седалките с възможност за индивидуално напасване за водача и спътника, те осигуряват приятно изминаване на дълги разстояния. Опционално се предлагат седалки, оборудвани с електрическо регулиране, както и с лумбална опора и отопление на седалките. Достигайки целта, пакет Паркиране с камера 360°улеснява паркирането и маневрирането. Благодарение на интуитивната концепция за обслужване и индикации, всички тези функции за комфорт се обслужват лесно.

Силна по характер, уверена в стила си.

Х-класата показва характер: куполите на предния капак, оптичната долна защита отпред и издадените подкалници впечатляват от пръв поглед. След отваряне на вратите Ви посреща стилен интериор с хоризонтално структуриран кокпит. Ясно разделените линии PURE, PROGRESSIVE и POWER – комбинирани със стилните оригинални аксесоари – превръщат пикапа още повече във Вашата X-класа. Също както и 48,3 см (19 инчовите) алуминиеви джанти и LED High Performance фаровете в типичния дизайн на факел. За линия POWER съществува избор от 2 цветни концепции, в черна кожа или орехово кафява кожа. Облицовката на арматурно табло и бордови кант в синтетична кожа ARTICO, както и декоративни елементи с оптика алуминий или текстура дърво са съгласувани с висококачествената тапицерия от кожа.

Сигурна - не само в стила.

Със своята солидна конструкция Х-класата разполага със солидна база за безупречна безопасност. Толкова по-добре, когато към това са добавени многобройните функции за безопасност: различни системи за регулиране на пътната динамика и спирачни системи - като ESP® със стабилизиране на ремаркето – могат да помогнат да бъдат разпознати критични пътни ситуации и при необходимост да се омекотят. Освен това асистиращите системи може да подпомогнат водача при изморителни или критични пътни ситуации, напр. асистентът за поддържане на пътната лента или активният спирачен асистент. Към това за случая на случаите са добавени 7 серийни въздушни възглавници и Mercedes-Benz система за спешни повиквания.

1

X 350 d 4MATIC i. V. m. 7G-TRONIC PLUS. Kraftstoffverbrauch innerorts/außerorts/kombiniert: 10,3-10,0/8,3-8,1/9,0-8,8 l/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 236-230 g/km [*]. Die realen Verbrauchswerte sind u. a. abhängig vom Fahrzeuggewicht und von den gewählten Ausstattungen.

* Допълнителна информация за официалния разход на гориво и за официалните специфични емисии на CO2 на нови леки автомобили можете да получите от „Насоки за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на електрическа енергия на нови леки автомобили“, които могат да бъдат получени безплатно от всички места за продажба.

Lorem Ipsum