eSprinter товарен ван | Транспортери Mercedes-Benz

Съвременно задвижване с доказани предимства:
товарният ван eSprinter.

Конфигурирайте сега

До 158 км шофирате с локално нулеви емисии.

eSprinter Ви предоставя модерно решение за мобилност, когато Вашият автомобил изминава предимно планирани маршрути в градското движение. Със своето ефективно електрическо задвижване с 85 кВт (116 к.с.) той е така надежден, икономичен и гъвкав, както сте свикнали да очаквате вече почти 25 години от Sprinter.
Можете да поръчате eSprinter в стандартна дължина (A2) с висок покрив. Неговият обем на товарене от 11 m³ по никакъв начин не се ограничава от електрическото задвижване. Полезният товар е до 1000 кг при серийния и до 850 кг при опционалния капацитет на акумулаторната батерия.

Акценти.

 1. Продуктова концепция
 2. Гъвкавост
 3. Задвижване
 4. Надеждност
Широк поглед върху електромобилността.

Ако обмисляте да преминете към електромобилност, бързо ще установите, тук става дума за нещо много по-вече от един автомобил с електрическо задвижване. Затова нашите специалисти в разговор с Вас ще разработят индивидуална концепция за Вашата електромобилност във Вашата компания – нашата екосистема eVan. Тя обхваща също така създаването на подходяща инфраструктура за зареждане, сервизно обслужване на място и услуги за свързване в мрежа.
Основните обещания на марката Mercedes-Benz Vans като ергономичност, осигуряване на работни места, комфорт и безопасност, разбира се, също са силните страни на eSprinter.

Увеличен пробег или товар – Вие избирате.

Можете да конфигурирате оптимално Вашия eSprinter по отношение на пробега или товара изцяло според Вашите потребности. Първо изберете подходящия за Вас капацитет на акумулаторната батерия: серийният полезен капацитет на акумулаторната батерия от 35 кВч позволява максимален полезен товар ок. XXX кг. За по-дълги пътувания изберете опционалния полезен капацитет на акумулаторната батерия от 47 кВч. Благодарение на комбинираната система за зареждане (CCS) и опционалната мощност на зареждане от макс. 80 кВт eSprinter е също така гъвкав и по отношение на зареждането. А когато за Вашия бранш има специфични изисквания, ще получите цялостни решения, включващи решения за надстройки и преустройства.

Модерно задвижване, съчетано с утвърдени силни страни.

Високоефективният електродвигател впечатлява със своята голяма мощност и с равномерния си ход. В сравнение с двигателя с вътрешно горене електродвигателят има значително по-висок коефициент на полезно действие, той работи почти безшумно и максималният въртящ момент е на разположение още при първоначалното завъртане на двигателя. Ако електрическият ток за електрическия автомобил е получен от алтернативни енергийни източници, задвижването не отделя емисии. Това превръща електродвигателя в икономичен и екологичен вид задвижване с грижа за бъдещето в гъсто населени зони с висока степен на замърсяване на въздуха и все по-строги предписания за емисиите. Допълнително предимство на електродвигателя в сравнение с двигателя с вътрешно горене е по-голямата устойчивост на износване и по-ниската необходимост от техническо обслужване.

25 години опит, чрез които и Вие ще напредвате благодарение на електрическо задвижване.

Във всеки Sprinter е вложен 25 години опит и eSprinter също се основава на него. При модула на електрическото задвижване също печелите от голямата степен на развитие на съставните части. Защото компонентите на модула на eSprinter произхождат от разработките за леки автомобили и вече от няколко години се използват в автомобили с алтернативно задвижване.
При доставката получавате един усъвършенстван автомобил с качеството на Mercedes-Benz, чието електрическо задвижване и отопление са издържали нашите обхватни зимни тестове с температури до минус 30°C.

Гъвкавост по отношение на размера на акумулаторната батерия и възможностите за зареждане.

За 20 минути може да се зареди на 80 %.

Благодарение на комбинираната система за зареждане (Combined Charging System (CCS)) eSprinter не е придирчив на стенните станции за зареждане и на обществените колонки за зареждане: зарежда с макс. 7,4 кВт променлив ток (AC), както и с 20 кВт постоянен ток (DC). С опционалната мощност на зареждане с постоянен ток до 80 кВт серийната високоволтова акумулаторна батерия (35 кВч) само за 20 минути може да се зареди на станция за бързо зареждане с постоянен ток от 10 на 80%.
За зареждане щекерът на кабела за зареждане CCS просто се поставя в щекерната букса CCS на автомобила (Combo 2) в облицовката на радиатора. Ако не е на разположение стенна станция или обществена станция за зареждане, батерията може да се зареди също и от битовата електрическа мрежа.

Образцово ниво на безопасност и при електрическо задвижване.

Добре защитена високоволтова бордова мрежа.

Електрически задвижваните ванове на Mercedes-Benz преминават през подробни проверки на автомобила и тестове при сблъсък, както автомобилите с двигател с вътрешно горене. Затова по отношение на безопасността те са на образцовото ниво на марката Mercedes-Benz.
Силовото предаване, високоволтовата акумулаторна батерия и високоволтовите проводници са монтирани, добре защитени в рамата. Защитен панел предпазва системата акумулаторни батерии допълнително от повреди от долната страна. Всички високоволтови проводници са отлично изолирани.
Ако датчиците за сблъсък разпознаят тежко произшествие, напрежението в автомобила незабавно се изключва.

Често задавани въпроси

 1. (16)
 2. Зареждане (3)
 3. Употреба (8)
 4. Сервизно обслужване и покупка (5)
 1. Как да зареждам моя eSprinter?

  Имате различни възможности за зареждане. Най-често: на стенна станция за зареждане Mercedes-Benz или чрез разработено от нас специално за Вас решение за зареждане на територията на Вашата компания. Също така на постоянно нараства броят на обществените станции за зареждане. На станция за бързо зареждане с постоянен ток можете да заредите Вашия eSprinter с до 80 кВт мощност на зареждане за по-малко от 20 минути от 10 на 80 %. Възможност за бързо зареждане с постоянен ток до 20 кВт е включена в серийното оборудване.

 2. Каква е разликата м/у зареждане с променлив и зареждане с постоянен ток?

  Акумулаторната батерия винаги се зарежда с постоянен ток (DC), който директно е на разположение на DC станции за бързо зареждане. Благодарение на високата мощност на зареждане така бързо може да се дозареди остатъчен пробег. При зареждане с променлив ток на стенни зарядни станции (Wallbox) или в битовата електрическа мрежа в автомобила влиза променлив ток (AC). Той се преобразува от AC зарядно устройство в автомобила в постоянен ток и едва след това се зарежда в батерията.

 3. При покупката в обхвата на доставката включен ли е кабел за зареждане?

  Кабелът за зареждане не е включен в обхвата на доставката при покупка на електрически задвижван транспортер от Mercedes-Benz. По желание могат да се поръчат фабрично 4 кабела за зареждане с щекер тип 2. Можете да избирате между дължина от 4, 5 и 8 м, както и между еднофазно и двуфазно зареждане. При допълнителни въпроси относно кабелите за зареждане ще Ви посъветва Вашият Mercedes-Benz партньор.

 4. Подходящ ли е ел. транспортер Mercedes-Benz за моите ежедневни маршрути?

  С приложението EQ Ready можете да планирате по-добре Вашето преминаване към електромобилност. Ще научите например дали определен електрически задвижван транспортер на Mercedes-Benz ще удовлетвори изискванията Ви в ежедневието само с едно зареждане на ден: безплатното приложение анализира ежедневните Ви курсове и поведението Ви при шофиране. А полученият по този начин профил на шофиране Ви показва дали електрически задвижваният транспортер е подходящ за Вас. При допълнителни въпроси относно въвеждането на електромобилността ще Ви посъветва Вашият партньор от Mercedes-Benz.

 5. Как да шофирам моя eSprinter възможно най-ефективно?

  3 различни програми за движение и 4 рекуперационни степени подпомагат ефективния стил на шофиране. Двете функции Ви позволяват да оптимизирате разхода на електрическа енергия и по този начин също и остатъчния пробег на Вашия електрически задвижван транспортер.

 6. Мога ли да натоварвам моя електрически товарен ван eSprinter като автомобил с двигател с вътрешно горене?

  eSprinter разполага с просторното товарно отделение на ван Sprinter с двигател с вътрешно горене, тъй като неговата батерия се намира във външната страна на пода. С максимален обем за товарене 11 м3 той се справя отлично с предизвикателствата на работното ежедневие. При серийния полезен капацитет на акумулаторната батерия от 35 кВч почелите от големия полезен товар. При опционалния капацитет на акумулаторната батерия от 47 кВч се увеличава остатъчният пробег, за това пък полезният товар е малко по-малък поради теглото на акумулаторната батерия.

 7. Какво означават рекуперационни степени?

  При рекуперацията се възстановя енергия, когато автомобилът се забавя. Например батерията се зарежда при спускане по наклон, вместо при задействане на спирачките да се губи енергията под формата на топлина. Силата на рекуперацията може да се настройва в 4 степени с помощта на перата на волана за превключване на предавките: D++ (0 m/s²), D+ (-0,5 m/s²), D (-1,0 m/s²), D- (-1,5 m/s²).

 8. Колко бързо мога да зареждам моя eSprinter?

  Препоръчително е да избирате максимално допустимата скорост според съответния профил на шофиране. Вашият автомобил предимно в градска среда ли се движи или често пътува по автомагистрали? Серийно максимално допустимата скорост на Вашия електрически задвижван транспортер е 80 км/ч. Опционално можете да увеличите максимално допустимата скорост на 100 км/ч или 120 км/ч. Имайте предвид обаче, че по-високите скорости принципно намаляват остатъчния пробег.

 9. Какъв капацитет на акумулаторната батерия мога да поръчам?

  Серийно eSprinter разполага с капацитет на акумулаторната батерия от 35 кВч. За още по-голям пробег можете да закупите опционално капацитет на акумулаторната батерия 47 кВч. При допълнителни въпроси относно капацитета на акумулаторната ще Ви консултира Вашият партньор на Mercedes-Benz.

 10. Какъв пробег е възможен в ежедневието с ел. транспортер Mercedes-Benz?

  Пробегът на Вашия електрически задвижван транспортер Mercedes-Benz зависи от конфигурацията на автомобила, особено от избора на максимално допустима скорост. Освен това действителният остатъчен пробег зависи от индивидуалния стил на шофиране, условията на пътя и трафика, външната температура, използването на климатична система/отопление и други консуматори на електрическа енергия. Индикацията за налична мощност и рекуперационните степени Ви помагат да използвате заредената батерия възможно най-ефективно и да достигнете голям пробег.

 11. С какъв щекер на кабела за зареждане мога да заредя моя eSprinter?

  Системата Combined Charging System (CCS) Ви осигурява голяма гъвкавост при зареждането на eSprinter на електрически зарядни станции и стенни зарядни станции (Wallbox): автомобилът зарежда с до 7,4 кВт и променлив ток (AC), а също с до 20 кВт и постоянен ток. Опционално можете да дозаредите бързо за нов пробег дори с до 80 кВт на станции за бързо зареждане с постоянен ток.

 12. Колко често е нужно тех. обслужв. на моя ел. транспортер Mercedes-Benz?

  Ежегодното техническо обслужване е задължително необходимо, за да се осигури надеждното функциониране на високоволтовите компоненти и други части на автомобила. Благодарение на пакета за Техническо обслужване, който е включен при покупката, тя остава безплатна за Вас за четири години. Ако е необходима смяна на батерията, Вие се възползвате от сертификата на акумулаторната батерия за период от осем години или до общ пробег от 160 000 км. При допълнителни въпроси относно техническата поддръжка на електрически автомобили ще Ви посъветва Вашият Mercedes-Benz партньор.

 13. Кое е по-изгодно за мен, ел. или такъв с двигател с вътрешно горене?

  В зависимост от профила на използване и предвид финансовото насърчаване на електромобилността е напълно възможно общите експлоатационни разходи (TCO) на електрически задвижван транспортер да са на нивото на автомобил с двигател с вътрешно горене. Повече яснота внася eCost Calculator: той предоставя информация за сравнение на годишните експлоатационни разходи на сегашния Ви автомобил с тези на електрически задвижван транспортер на Mercedes-Benz.  

 14. Батерията отделно ли трябва да се купи или да се вземе на лизинг?

  Батерията е включена в продажната цена. Следователно няма да възникнат допълнителни разходи за наемане на батерията. Финансовият риск от смяна на батерията, в случай че капацитетът на Вашата батерия спадне силно, се обезпечава от сертификата на батерията. Той е валиден до 8 години след първоначалната регистрация или до общ пробег от 160 000 км. При допълнителни въпроси относно батерията и сертификата на батерията ще Ви посъветва Вашият Mercedes-Benz партньор.

 15. Какви опции за свързване за ел. транспортери предлага Mercedes-Benz?

  Много от разнообразните услуги Mercedes PRO connect са достъпни и за електрически задвижвани транспортери. Услугата „Дистанционно управление на зареждането“ се предлага ексклузивно за автомобили с електрическо задвижване. Те правят зареждането по-икономично и комфортно. При допълнителни въпроси относно Mercedes PRO connect ще Ви посъветва Вашият Mercedes-Benz партньор.

 16. Има ли гаранция за акумулаторната батерия?

  В случай че капацитетът на Вашата батерия силно отслабне през първите 8 години или по време на първите 160 000 км след първоначалната регистрация, Вие сте осигурени чрез сертификата на батерията. Тогава ние поемаме разходите за смяна на батерията. И най-доброто: сертификатът за батерията е включен в продажната цена.

[*] Допълнителна информация за официалния разход на гориво и официалните специфични емисии на CO₂ на новите леки автомобили можете да получите от „Ръководство за разхода на гориво, емисиите на CO₂ и потреблението на електроенергия на новите леки автомобили“, което се предлага безплатно във всички търговски обекти и в DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).