Mercedes-Benz Citan | Транспортер Mercedes-Benz

Новият Citan. Изглежда огромен.

Новият Citan: носител на международната награда „Ван на годината 2022“.

Mercedes-Benz Citan поставя стандарти: качествата му убедиха 25-членното жури на наградата в категориите „Ефективност“, „Безопасност“, „Устойчивост“ и „Околна среда“. Неговите членове, специализирани журналисти от почти всички европейски държави и Русия, тестваха и оцениха 14 нови модела в сегмента на леките товарни автомобили. Единодушният вот: първо място за Citan!

Малък ван с големи възможности.

С типичния за марката дизайн и ергономичното пътническо отделение, в което лесно се разполагате, новият Citan се представя като истински Mercedes-Benz. Качете се и открийте възможностите на опционалната мултимедийна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) и интелигентните решения за свързване в мрежа. По време на пътуването могат да Ви съдействат многобройни асистиращи система за водача. Нови са двете линии на оборудване BASE и PRO, с които оборудвате Вашия компактен ван така, както Ви е необходимо. Това са само няколко нови неща. Научете повече!

eCitan: новият член на семейството на вановете eVans.

С електрическо задвижване във всички класове транспортери

През второто полугодие на 2022 г. ще се предлага eCitan, напълно електризираният вариант на модела Citan. Пробегът му съгласно WLTP е от 285 до максимално 300 километра. Така той отговаря на потребностите на клиентите търговци, които често използват тези модели като автомобили за куриерски услуги и доставки в градска зона. На станциите за бързо зареждане батерията може да се зареди за 40 минути до 80 процента. Основно предимство: при размерите на товарното отделение и товара не се налага да се правят компромиси в сравнение с обичайните модели. За eCitan ще се предлага също теглително-прикачно устройство.

Новата MBUX мултимедийна система

Инфотейнмънт системата в новия Citan има решение за почти всичко: искате да пристигнете по-бързо до целта, като пътувате с помощта на актуалните данни за трафика и да зареждате Вашето мобилно крайно устройство безжично? Или желаете да управлявате Вашата опционална мултимедийна система MBUX чрез сензорния екран с висока резолюция, чрез бутоните на мултифункционалния волан или с гласови команди? Всичко е възможно. Нови са и услугите за свързване на Mercedes me, които предоставят почти неограничени възможности за информация и забавление, както и предимство по отношение на безопасността във Вашия малък ван.
Citan, MBUX
 • MBUX мултимедийна система 

  MBUX мултимедийна система 

  През сензорния екран с висока резолюция и диагонал 17,8 см (7 инча) управлявате мултимедийната система така, както сте свикнали на мобилните си устройства. Допълнителна възможност за управление са бутоните на мултифункционалния волан.
 • Интегриране на смартфон

  Интегриране на смартфон

  Благодарение на интегрирането на смартфона можете с мултимедийната система удобно да управлявате избрани приложение на Вашето мобилно крайно устройство.
 • USB извод тип C

  USB извод тип C

  Чрез USB извод тип C получавате интегриран Media Interface, с който например можете да слушате музика от Вашия смартфон в автомобила.
 • Гласово управление

  Гласово управление

  Да кажете „Hey Mercedes“ е достатъчно, за да стартирате обхватното гласово управление и чрез него удобно да управлявате мултимедийната система.

Акценти на новия автомобил Citan

Citan, безжична система за зареждане на мобилни крайни устройства

Безжична зарядна система за мобилни устройства

Пакетът Активна безопасност включва четири асистиращи системи, които Ви улесняват.

Пакет Активна безопасност

Фаровете LED High Performance Ви осигуряват повече безопасност при тъмнина и характерна, запомняща се визия.

Фарове LED High Performance