Оригинал вместо имитация за бизнес клиенти | транспортери Mercedes-Benz
Mercedes-Benz оригинални части спрямо плагиатите

Mercedes-Benz оригинални части спрямо плагиатите.

Фалшивият крал може да е забавен. Фалшива резервна част – никога. Тя е опасна!

Фалшивите резервни части са риск за безопасността.

Вашата безопасност е с най-висок приоритет за нас. Затова Daimler AG последователно взема мерки срещу фалшивите продукти. Защото, за разлика от фалшивите часовници или луксозни чанти, фалшивите резервни части не само нарушават добрия имидж на собственика на марката, но и застрашават безопасността на клиентите.

Измамно истински.

На пръв поглед оригиналните и фалшивите резервни части обикновено изглеждат идентични. Така една фалшива резервна част по някога почти не се различава видимо от оригинална част Mercedes-Benz – и все пак може да бъде ужасно опасна. Защото това, което я отличава, понякога има значителни последици за Вашата безопасност. Това става ясно при подробните тестове, които Daimler AG редовно извършва с различни фалшификати. Резултатите са ужасяващи. Затова екип на Mercedes-Benz, работещ в целия свят, разследва пиратството на продуктите и открива имитациите.

Криминални действия.

Зад фалшификаторския бизнес се крие гигантска престъпна индустрия, която причинява големи икономически щети: фалшификаторите не плащат данъци, не спазват условията на труд и застрашават работните места при производителите на оригинални части.

Как можете да се предпазите.

В много случаи имитацията почти не се различава видимо от оригиналната част и цената също не винаги е сигурен критерий. Можете обаче да обърнете внимание на това от кого купувате частите.

  • За Mercedes-Benz оригинални части се доверявайте на Вашия оторизиран търговец на Mercedes-Benz или сервизен партньор.
  • Бъдете внимателни при съмнителни продукти или подозрителни оферти. Имитиращите стоки често се предлагат в интернет. Очевидните оферти за изгодни покупки, рекламирани агресивно, често може да бъдат знак за фалшиви стоки.
  • В случаи на имитация уведомете екипа за защита на търговската марка в Daimler AG. По този начин ще ни помогнете да се борим последователно с фалшивите стоки и да спомогнете за Вашата безопасност и безопасността на други клиенти.

В случай че забележите имитации, моля съобщете на dialog@daimler.com със забележка „Защита на търговската марка“ в полето „Относно“.

Благодарим за Вашето съдействие.