Героят на града: товарният ван Citan.

Товарният ван Citan: един изпълнител. От изпълнители. За изпълнители.

Товарният ван Citan: героят на града.

Със Citan Ви предлагаме автомобил за градски доставки с компактни размери и голямо товарно отделение, който отговаря перфектно на разнообразните градски предизвикателства.

Погледнато от икономическа гледна точка, Citan при всички случаи е печеливш: неговите ефективни двигатели с технология BlueEFFICIENCY1 и разход от 4,3 л/100 км2, високата експлоатационна надеждност с дълги интервали за техническо обслужване3, както и атрактивните условия и услуги4 щадят Вашия бюджет. И за да пристигнете безопасно, оборудвахме Citan с ADAPTIVE ESP® с ценни допълнителни функции, както и с добре работещи спирачки.

Благодарение на удобните седалки, лесното обслужване и фино адаптираната ходова част с независимо окачване на колелата Citan се движи много комфортно, гъвкаво и маневрено през града – по желание с предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT5. При товаренето и разтоварването ще бъдете впечатлени колко гъвкаво може да се използва просторното товарно отделение благодарение на големите врати и ниските прагове за товарене.

Citan има всичко, което очаквате от автомобил за градски доставки, носещ звезда Mercedes. Открийте предимствата му при пробно пътуване. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

Пакетът BlueEFFICIENCY е част от серийното оборудване за всички двигатели и дължини; той не е налице само в комбинация с предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT.

2

Товарен ван Citan 108 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 5-степенна механична предавателна кутия и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 л/100 км; Стойности на емисии CO2 в комбиниран режим: 119–112 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

3

Интервали за техническо обслужване от до 40 000 км.

4

Например Mercedes-Benz MobiloVan, гаранцията за мобилност за целия експлоатационен срок от Mercedes-Benz. Същата важи за максимум 30 години при редовно сервизно обслужване при оторизиран сервизен партньор на Mercedes-Benz. Важи за автомобили с първоначална регистрация след 1.10.2012 г.

5

Предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT е налична като опция за Citan 112 [товарен ван Citan 112 без пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6G-DCT и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 л/100 км; стойности на емисии на CO2 в комбиниран режим: 147–144 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания. Тя не е налична за Citan Mixto.

Акценти.

  1. Комфорт
  2. Удоволствие от шофирането
  3. Икономичност
  4. Гъвкавост
  5. Товарно отделение
  6. Безопасност
Товарен ван Citan: той знае какво е необходимо вътре.

Citan обединява приятното с полезното: в комфортния му интериор може да се работи много добре. Функционалността и комфортът впечатляват при всички условия от момента, в който се качите, докато слезете – от приятно високата позиция на седалката до ниските прагове на вратите и на багажника, които облекчават товаренето.

Удобната седалка на водача с щадящи гърба странични опори е дишаща, устойчива на износване и може ръчно да се настрои според нуждите на водача, също както и регулиращият се по височина волан. Всички елементи за управление са разположени прегледно и се обслужват лесно. Лесно четимият комбиинструмент допълнително облагородява интериора. Също и серийната система за отопление и вентилационната система, както и съобразената с практическите нужди концепция за поставяне на вещи дават своя принос за приятната работна обстановка.

Товарен ван Citan: работата трябва да доставя и удоволствие от шофирането.

Силните страни на Citan подпомагат всяка задача: в тесния градски трафик печелите от компактната му маневреност, извън града и на магистралата можете изцяло да се насладите на мощния му двигател.

Дизеловият двигател с висок въртящ момент с мощност от 55 kW1 (75 PS), 66 kW2 (90 PS) и 81 kW3(110 PS) или модерният бензинов двигател с мощност от 84 kW4 (114 PS) със сигурност ще е подходящ за Вашите изисквания. Иновативната технология BlueEFFICIENCY5 намалява разхода и по този начин може да повиши икономичността във Вашето предприятие. В зависимост от двигателите 5-степенна или 6-степенна механична предавателна кутия ефективно преобразува задвижващата сила в тяга. Наличната като опция предавателна кутия с двоен съединител 6G-DCT6 комбинира предимствата на пътната динамика на механичната предавателна кутия с комфорта на автоматичната предавателна кутия.

Всички технически компоненти са прецизно съгласувани един с друг – от сервоуправлението до конструкцията на пружините и демпферите на шасито с независимо окачване на колелата до добре работещите спирачки. По този начин можете винаги спокойно да се наслаждавате на възможностите на Citan.

Товарен ван Citan: използването му се изплаща. В краткосрочен и дългосрочен план.

Mарката Mercedes-Benz е приела като свое задължение, също и със Citan отговорно и трайно да формира бъдещето на мобилността. Именно в градския трафик Citan образцово изпълнява това изискване. Благодарение на модерните двигатели и иновативната технология BlueEFFICIENCY емисиите на5 CO2 и разходът са на ниско ниво. Така Citan дава добър пример с разход от 4,3 л/100 км1.
Също и от икономическа гледна точка Citan е печеливш. От една страна поради атрактивната си цена, от друга поради ниските си експлоатационни разходи вследствие на ефективния разход на гориво и интервалите за техническо обслужване до 40 000 км.

Възможно най-високата експлоатационна надеждност е точно толкова важна за вановете Mercedes-Benz, както и за Вас. Подчертаваме това с гаранцията за мобилност Mercedes-Benz MobiloVan, обхващащата целия експлоатационен срок 7, 8. По този начин Citan дава съществен принос за дългосрочната и трайна рентабилност. При всяко пътуване.

Модерните двигатели, сервоуправлението с електрическо асистиране и индикацията на точките на превключване са основата за икономично шофиране. Чрез пакета BlueEFFICIENCY5 ефективността на Вашия автомобил може допълнително да се повиши.

Товарен ван Citan: готов да приеме всяко предизвикателство.

Citan се справя в ежедневието с впечатляваща гъвкавост. Наистина той не може да свърши работата вместо Вас, но може да ви помогне да се справите много по-лесно с нея – независимо в кой отрасъл работите. Повече няма да искате да се разделите с интелигентната му концепция за товарното отделение и ниските прагове за товарене. Защото лесното товарене и разтоварване спада към силните му страни, също както и гъвкавото използване на големия му транспортен капацитет: до 2 плъзгащи се врати и двукрили задни врати на багажното отделение с ъгъл на отваряне до 180° позволяват отличен достъп.

Товарен ван Citan: първият герой, наличен в 3 дължини.

Товарният ван Citan прави много неща възможни за Вас: като браншови специалист той се отличава чрез гъвкавата си ориентация към употребата. Можете да избирате между 3 варианта на надстройката – компактна, дълга и екстрадълга. Максималната дължина на товарното отделение от 2137 мм при екстрадългия вариант може по желание да се удължи до 2937 мм чрез сгъване на предната седалка. Заедно с височината на товарното отделение от 1258 мм товарният ван Citan ви предоставя до 3,8 м3 обем на товарното отделение. Поради максималния полезен товар от 768 кг същото може да се натовари и с тежък товар. Благодарение на големия избор опционални оборудвания можете перфектно да адаптирате Citan към Вашите изисквания.

Товарен ван Citan: силен по отношение на безопасността.

Също и по отношение на безопасността Citan е на първа линия: с ADAPTIVE ESP®, спирачен асистент и антиблокираща програма ABS, както и добре работещи спирачки, той убеждава чрез кратък спирачен път – също и при мокра настилка. Ходовата част с независимо окачване на колелата надеждно запазва контакта с пътното платно. Ако пътувате при сняг, киша или по пясък, можете да изключите системата против буксуване ASR.

Когато е необходимо, регулиращите се по височина триточкови предпазни колани с обтегач на предпазния колан в закопчалката и ограничител на силата на предпазния колан Ви дават много добра защита. При аварийно задействане на спирачката автоматично се задейства системата за аварийни светлини.

Освен това Citan серийно е оборудван с въздушна възглавница за водача, дневни светлини и асистент при потегляне по наклон нагоре. Опциите въздушна възглавница за спътника и странични въздушни възглавници9 могат допълнително да намалят риска при злополука. Освен това по желание могат да се поръчат асистенти като датчик за дъжд и светлина, система за следене на налягането в гумите и камера за заден ход, която показва пространството зад автомобила във вътрешното огледало за обратно виждане.

При цялото привличане, които предизвиква Citan, чрез опционалната алармена система срещу кражба можете да бъдете сигурни, че Вашият автомобил няма да попадне в чужди ръце.

1

Товарен ван Citan 108 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 5-степенна механична предавателна кутия и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 л/100 км; Стойности на емисии CO2 в комбиниран режим: 119–112 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

2

Товарен ван Citan 109 CDI и Citan Mixto 109 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 5-степенна механична предавателна кутия и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 123–112 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

3

Товарен ван Citan 111 CDI и Citan Mixto 111 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 119–115 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

4

Товарен ван Citan 112 с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 143–140 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

Товарен ван Citan 112 без пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6G-DCT и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 147–144 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

5

Пакетът BlueEFFICIENCY е част от серийното оборудване за всички двигатели и дължини; той не е налице само в комбинация с предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT.

6

Предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT е налична като опция за Citan 112 [товарен ван Citan 112 без пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6G-DCT и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 л/100 км; стойности на емисии на CO2 в комбиниран режим: 147–144 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания. Тя не е налична за Citan Mixto.

7

До максимум 30 години при редовно сервизно обслужване при оторизиран сервизен партньор на Mercedes-Benz.

8

Важи за автомобили с първоначална регистрация след 1.10.2012 г.

9

Налична за спътника само в комбинация със странични въздушни възглавници за водача и спътника.

Здрава и променлива база.

Дължина на автомобила
Компактен
Дълъг
Екстра дълъг
Максимална дължина на товарното отделение
Площ на товарното отделение
Обем на товарното отделение
Максимален полезен товар
1369 мм
TBD
2,4 м³
460 кг
1753 мм
TBD
3,1 м³
735 кг
2137 мм
TBD
3,8 м³
770 кг

Мобилното чудесно пространство за града.

Просторен товарен ван с 3 дължини на надстройката.

При всичките 3 дължини на надстройката товарният ван Citan убеждава чрез просторното товарно отделение и голямата гъвкавост, например чрез опционалния допълнителен капак за транспортиране на дълги предмети. В зависимост от варианта в кабината може да се поберат до 3 лица.

Най-важните предимства на товарния ван:

  • В няколко варианта, с 3 дължини на надстройката – компактна, дълга и екстрадълга за различните изисквания за товарното отделение
  • Голям обем на товарното отделение до 3,8 м³ при екстрадългия вариант, товарно отделение за един европалет1 надлъжно, съответно напречно при компактна дължина на надстройката, 2 европалета напречно при дълга и екстрадълга дължина на надстройката
  • Място за 3 лица в кабината с опционалната 2-местна седалка до водача
  • Гъвкавост при товарене – също и за обемисти товари – чрез многобройни опционални оборудвания, например допълнителния капак за транспортиране на дълги предмети или сгъваемата предна седалка
1

В комбинация с опционалната вътрешна облицовка и повдигнато изпълнение, ширината между подкалниците вече не е достатъчна за един европалет.

Готов да приеме всяко предизвикателство.

Citan се справя в ежедневието с впечатляваща гъвкавост. Наистина той не може да свърши работата вместо Вас, но може да ви помогне да се справите много по-лесно с нея – независимо в кой отрасъл работите. Повече няма да искате да се разделите с интелигентната му концепция за товарното отделение и ниските прагове за товарене. Защото лесното товарене и разтоварване спада към силните му страни, също както и гъвкавото използване на големия му транспортен капацитет: до 2 плъзгащи се врати и двукрили задни врати на багажното отделение с ъгъл на отваряне до 180° позволяват отличен достъп.

Облицовка на преградна стена

 

Непрекъсната преградна стена с 1 прозорец

Сгъваема преградна решетка, страна на спътника

Допълнителен капак за транспортиране на дълги предмети

Задна врата

Дървен под

Няма грешка, това е ван Mercedes-Benz.

Типичен за марката екстериорен дизайн.

Чрез атрактивния си дизайн, типичен за вановете Mercedes-Benz, и съответно впечатлението за високо качество, Citan безпогрешно пренася положителния имидж на останалите конструктивни типове ванове в сегмента на компактните ванове. При индивидуалния дизайн на Citan е очевидна цялостната прецизност: фугите и преливането на нивата са прецизно оформени и оставят впечатление за високо качество.


4-те универсални лакови покрития и 6-те опционални лакови покрития металик подчертават изисканата външност. Чрез опционалните пакети Offroad-Optik Exterieur, Chrom Exterieur и Лак може допълнително да се подобри външният вид на Citan.

* Посочените стойности са изчислени съгласно предписания метод на измерване. Става дума за „измерените стойности за NEFZ-CO2“ по смисъла на член 2 № 2 от Разпоредба за извършване (ЕО) 2017/1152. Стойностите за разход на гориво са изчислени на базата на тези стойности. Поради законовите промени на валидния метод за проверка е възможно в сертификата за съответствие на автомобила, валиден за регистрацията на автомобила и съответно за данъка на автомобила, да са нанесени по-високи стойности. Данните не се отнасят за отделен автомобил и не са съставна част от офертата, а служат само за сравнение между различните типове автомобили.

Lorem Ipsum