Товарен ван Citan | Транспортер Mercedes-Benz

Героят на града: товарният ван Citan.

Товарният ван Citan: един изпълнител. От изпълнители. За изпълнители.

Citan: героят на града.

Със Citan Ви предлагаме автомобил за градски доставки с компактни размери и голямо товарно отделение, който отговаря перфектно на разнообразните градски предизвикателства.

От икономическа гледна точка Citan винаги е печеливш: ефективните двигатели с технология BlueEFFICIENCY и SCR и изгодните стойности на разхода щадят Вашия бюджет също както и високата експлоатационна надеждност с дълги интервали за техническо обслужване 1, а също и атрактивните условия и услуги2. И за да пристигнете безопасно, оборудвахме Citan с ADAPTIVE ESP® с ценни допълнителни функции, както и с добре работещи дискови спирачки.

Благодарение на удобните седалки, лесното обслужване и прецизно съгласувана ходовата част с независимо окачване на колелата Citan се движи много комфортно, гъвкаво и маневрено през града. При товаренето и разтоварването ще бъдете впечатлени колко гъвкаво може да се използва просторното товарно отделение благодарение на големите врати и ниските прагове за товарене. А за създаването на индивидуален външен вид можете да избирате, наред с друго, между дизайнерските пакети RED и Night, .

Citan има всичко, което очаквате от автомобил за градски доставки, носещ звезда Mercedes. Открийте предимствата му при пробно пътуване. Mercedes-Benz ванове. Born to run.

 

 

 

1

Интервали за техническо обслужване до 40 000 км.

2

Например Mercedes-Benz MobiloVan, гаранцията за мобилност за целия експлоатационен срок от Mercedes-Benz. Същата важи за максимум 30 години при редовно сервизно обслужване при оторизиран сервизен партньор на Mercedes-Benz. Важи за автомобили с първоначална регистрация след 1.10.2012 г.

Акценти.

 1. Комфорт
 2. Удоволствие от шофирането
 3. Икономичност
 4. Гъвкавост
 5. Товарно отделение
 6. Безопасност
Той знае какво е необходимо вътре.

Citan обединява приятното с полезното: в комфортния му интериор може да се работи много добре. Функционалността и комфортът впечатляват във всички отношения от момента, в който се качите, докато слезете – от приятно високата позиция на седалката до ниските прагове на вратите и на багажника, които облекчават товаренето.

Удобната седалка на водача с щадящи гърба странични опори е дишаща, устойчива на износване и може ръчно да се настрои според нуждите на водача, също както и регулиращият се по височина волан. Всички елементи за управление са разположени прегледно и се обслужват лесно. Лесно четимият комбиинструмент допълнително облагородява интериора. Също и серийната система за отопление и вентилация, както и съобразената с практическите нужди концепция за съхранение на вещи дават своя принос за приятната работна обстановка.

Работата трябва да доставя и удоволствие от шофирането.

Силните страни на Citan подпомагат всяка задача: в натоварения градски трафик печелите от компактната му маневреност, извън града и на магистралата можете изцяло да се насладите на мощния му двигател.

Един от двигателите със силен въртящ момент със сигурност съответства на изискванията Ви. Иновативната технология BlueEFFICIENCY намалява разхода на гориво и по този начин може да повиши икономичността във Вашето предприятие. Системата за пречистване на отработените газове със селективна каталитична редукция (SCR) намалява емисиите на азотен диоксид.

Всички технически компоненти са прецизно съгласувани помежду си – сервоуправлението, 6-степенна механична предавателна кутия и конструкцията на демпферирането на шасито с независимо окачване на колелата, както и добре работещите дискови спирачки на предния и задния мост. По този начин можете винаги спокойно да се наслаждавате на възможностите на Citan.

Употребата му се изплаща. В краткосрочен и дългосрочен план.

Марката Mercedes-Benz е приела като свое задължение също и със Citan отговорно и трайно да формира бъдещето на мобилността. Именно в градския трафик Citan изпълнява отлично това изискване.

Благодарение на модерните двигатели и серийния пакет BlueEFFICIENCY емисиите на CO2 и разходът на гориво са на ниско ниво. За това спомагат също така ECO Start-Stop функцията, управлението на генератора и акумулаторната батерия, както и гумите с оптимизирано съпротивление при търкаляне.  Ефективността на Вашия автомобил се увеличава допълнително и от предимства като електрически подпомаганото сервоуправление и индикацията за точките на превключване. Системата за пречистване на отработените газове със селективна каталитична редукция (SCR) намалява емисиите на азотен диоксид.

Също и от икономическа гледна точка Citan е печеливш. От една страна поради атрактивната си цена, от друга поради ниските си експлоатационни разходи вследствие на ефективния разход на гориво и интервалите за техническо обслужване до 40 000 км.

Възможно най-добрата готовност за работа е точно толкова важна за Mercedes-Benz Vans, както и за Вас. Подчертаваме това с обхващащата целия експлоатационен срок гаранция за мобилност Mercedes-Benz MobiloVan1, 2. По този начин Citan дава съществен принос за дългосрочната и трайна рентабилност. При всяко пътуване.

Готов да приеме всяко предизвикателство.

Citan се справя в ежедневието с впечатляваща гъвкавост. Наистина той не може да свърши работата вместо Вас, но може да ви помогне да се справите много по-лесно с нея – независимо в кой отрасъл работите. Повече няма да искате да се разделите с интелигентната му концепция за товарното отделение и ниските прагове за товарене. Защото лесното товарене и разтоварване спадат към силните му страни, също както и гъвкавото използване на големия му транспортен капацитет: до 2 плъзгащи се врати и двукрили задни врати на багажното отделение с ъгъл на отваряне до 180° позволяват отличен достъп.

Първият герой, наличен в 2 дължини.

Товарният ван Citan прави много неща възможни за Вас: като браншови специалист той се отличава чрез гъвкавата си ориентация към употребата. Можете да избирате между два варианта на надстройката – дълга и екстрадълга. Максималната дължина на товарното отделение при екстрадългия вариант е 2137 мм. Заедно с височината на товарното отделение от 1258 мм товарният ван Citan ви предоставя до 3,8 м³ обем на товарното отделение. Благодарение на големия избор опционални оборудвания можете перфектно да адаптирате Citan към Вашите изисквания.

Силен по отношение на безопасността.

Също и по отношение на безопасността Citan води на пътя: с ADAPTIVE ESP®, спирачен асистент и антиблокираща програма ABS, както и добре работещи спирачки, той убеждава чрез кратък спирачен път – също и при мокра настилка. Ходовата част с независимо окачване на колелата надеждно запазва контакта с пътното платно. Ако пътувате при сняг, киша или по пясък, можете да изключите системата против буксуване ASR.

Когато е необходимо, регулиращите се по височина триточкови предпазни колани с обтегач на предпазния колан в закопчалката и ограничител на силата на предпазния колан Ви дават много добра защита. При аварийно задействане на спирачката автоматично се задейства системата за аварийни светлини.
Освен това Citan серийно е оборудван с въздушна възглавница за водача, дневни светлини и асистент при потегляне по наклон нагоре. Опциите въздушна възглавница за спътника и странични въздушни възглавници3 могат допълнително да намалят риска при злополука. Освен това по желание могат да се поръчат асистенти като датчик за дъжд и светлина, система за следене на налягането в гумите и камера за заден ход, която показва пространството зад автомобила във вътрешното огледало за обратно виждане.

При цялото привличане, които предизвиква Citan, чрез опционалната алармена система срещу кражба можете да бъдете сигурни, че Вашият автомобил няма да попадне в чужди ръце.

1

До максимум 30 години при редовно сервизно обслужване при оторизиран сервизен партньор на Mercedes-Benz.

2

Важи за автомобили с първоначална регистрация след 1.10.2012 г.

3

Налична за спътника само в комбинация със странични въздушни възглавници за водача и спътника.

Здрава и променлива база.

Citan се предлага като товарен ван и като пътнически ван – в зависимост от вида надстройка – в 2 варианта на дължината. Той е снабден със самоносеща каросерия, чиято впечатляваща дълготрайност е проверена в многобройни тестове за качество и издръжливост и съответства на високите стандарти на Mercedes-Benz. В ежедневието каросерията впечатлява чрез много добра панорамна видимост и ефективната шумоизолация.
Дължина на автомобила
Дълъг
Екстрадълъг
Междуосово разстояние
Максимална дължина на товарното отделение
Обем на товарното отделение
Максимален полезен товар
2697 мм
1753 мм
3,1 м³
655 кг
3081 мм
2137 мм
3,8 м³
700 кг

Чудесното мобилно пространство за града.

Просторен товарен ван с 2 дължини на надстройката.

Товарният ван Citan впечатлява във всички три дължини на надстройката с големи товарни отделения и висока гъвкавост. В зависимост от варианта в кабината може да се поберат до 3 лица.

Най-важните предимства на товарния ван:

 • Разнообразни варианти с 2 дължини на надстройката - дълга и екстрадълга - за различни изисквания към товарното отделение
 • Голям обем на товарното отделение - до 3,8 м³ в екстрадългия вариант
 • Товарно отделение за един европалет надлъжно, съответно 2 европалета напречно
 • Място за 3 лица в кабината с опционалната 2-местна седалка на спътника
 • Голяма гъвкавост при товарене – също и за обемисти товари – чрез множество опционални оборудвания или сгъваема седалка за спътника

Безопасност също и в товарното отделение.

При автомобилите за градски доставки на Mercedes-Benz концепцията за безопасност включва също и възможно най-безопасното транспортиране на товара. Затова товарният ван Citan създава най-добрите предпоставки за правилното обезопасяване на товара и се спомага за това водачът и спътникът да са възможно най-добре защитени от товара.

Товарен ван Citan, непрекъсната преградна стена

Непрекъсната преградна стена

Товарен ван Citan, непрекъсната преградна стена с 1 прозорец

Непрекъсната преградна стена с 1 прозорец

Товарен ван Citan, сгъваема преградна решетка, страна на спътника

Сгъваема преградна решетка, страна на спътника

Товарен ван Citan, дървен под

Дървен под

Товарен ван Citan, халки за закрепване, странична стена

Халки за закрепване на страничната стена

Товарен ван Citan, релси на страничната стена с 2 подвижни халки за закрепване

Релси на страничната стена с 2 подвижни халки за закрепване

Няма грешка, това е ван Mercedes-Benz.

Типичен за марката екстериорен дизайн.

Чрез атрактивния си дизайн, типичен за вановете Mercedes-Benz, и съответно впечатлението за високо качество, Citan безпогрешно пренася положителния имидж на останалите конструктивни типове ванове в сегмента на компактните ванове. При индивидуалния дизайн на Citan е очевидна цялостната прецизност: фугите и преливането на нивата са прецизно оформени и оставят впечатление за високо качество.


4-те универсални лакови покрития и 6-те опционални лакови покрития металик подчертават изисканата външност. С опционалните пакети Offroad-Optik Exterieur, Design RED, Night, Chrom Exterieur и пакет Лак външният вид на Citan може допълнително да се подобри.

* Посочените стойности са изчислени съгласно предписания метод на измерване. Става дума за „измерените стойности за NEFZ-CO2“ по смисъла на член 2 № 2 от Разпоредба за извършване (ЕО) 2017/1152. Стойностите за разход на гориво са изчислени на базата на тези стойности. Поради законовите промени на валидния метод за проверка е възможно в сертификата за съответствие на автомобила, валиден за регистрацията на автомобила и съответно за данъка на автомобила, да са нанесени по-високи стойности. Данните не се отнасят за отделен автомобил и не са съставна част от офертата, а служат само за сравнение между различните типове автомобили.

Lorem Ipsum