Икономичност и екологичност.

Непобедимата сила да минеш през всичко

За Unimog U 4000/U 5000 няма непроходими пътища. Не на последно място това се дължи на неговите лесни за поддържане четирицилиндрови двигатели Mercedes-Benz. Ефективното разгръщане на мощността, бързо нарастващият въртящ момент и големият запас от теглителна сила ви помагат да преодолеете дори най-тежкия терен. Ако нещо е спестено, това са вредните емисии. Изборът е ваш – можете да предпочетете двигател, отговарящ на Euro 3, или автомобил с BlueTec®, новата дизелова SCR технология на Mercedes-Benz. Предимството за вас е, че машината ви ще покрива строгия европейски стандарт за отработили газове Euro 5.

Mercedes-Benz двигатели

Пътят е само напред – с директно впръскване, триклапанна техника, турбокомпресор, охладител на сгъстения въздух, широк диапазон на постоянна мощност и стръмно нарастващ въртящ момент. Мощността варира от 110 кВт (150 к. с.) до 160 кВт (218 к. с.).

Euro 3/Euro 4

Нискоемисионен Euro 3 мотор или новата дизелова технология SCR (Selective Catalytic Reduction), изпълняваща европейския стандарт за отработили газове Euro 5 – избирайте свободно в зависимост от валидните в страната изисквания за емисии.

BlueTec®

Намалява емисиите на азотни окиси и твърди частици. Оптимизира разхода на гориво, без да отслабва мощността на дизеловия двигател.

Режими за движение и работа

С натискане на бутон избирате подходящата настройка на двигателя в зависимост от експлоатационния режим. В режима за движение ще се възползвате от еластичната промяна на оборотите на пътя; режимът за работа гарантира поддържане на необходимите обороти с минимални отклонения.

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ

Mercedes-Benz Bulgaria