Конструкция на ходовата част

На високо ниво в трудни участъци

За всички, които желаят да достигнат целите си, без да заобикалят – Unimog U 300/U 400/U 500 не може да бъде изкаран извън релси, независимо дали става дума за заснежено шосе, мека морава или твърд чакъл. Основна заслуга за това има неговата неповторима конструкция на ходовата част с портални мостове, перманентно задвижване на всички колела и много допълнителни технически детайли. Така дори трудните участъци се преодоляват сигурно. Можете да разчитате на това.

Портални мостове

Гарантират отличен пътен просвет. С тяхна помощ ще преодолеете и най трудния терен, дори при наличие на тежки допълнителни уреди – благодарение на високата товароносимост на мостовете. Мостовата тръба и диференциалът са значително по-малки от тези в товарните автомобили и са разположени над центъра на колелото.

Постоянно задвижване на всички колела

Осигурява отлично сцепление и послушно следване на зададената траектория при заснежена и заледена настилка. При преодоляване на трудни терени предният, задният и централният диференциал могат да бъдат блокирани на 100% по време на движение. Просто със завъртане на бутон и без прекъсване на теглителната сила.

Винтови пружини

С телескопични амортисьори. Осигуряват на тесния Unimog максимална ширина на следата. И гарантират постоянен контакт с пътя на четирите колела върху пресечен терен.

Единични гуми

Вместо сдвоени гуми като при пълноприводните товарни машини. Предимството се изразява в доброто сцепление при запазване на сравнително ниско съпротивление при търкаляне. Освен това за всеки терен се предлагат подходящи гуми.

Система за контрол на налягането в гумите

Само с натискането на бутон може да понижите налягането в гумите, при това – от шофьорското място, по време на движение. Така гумите няма да потънат в мека почва, а сцеплението и тягата се подобряват.

ABS и ALB

Високо ниво на сигурност и стабилност на движение благодарение на системата ABS. Автоматичното, променящо настройките си според натоварването електронно разпределение на спирачното усилие ALB се грижи за равномерното действие на спирачките.

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ

Mercedes-Benz Bulgaria