Рентабилност и екология

Да заложим на зелено

На моменти изключително мощни, когато е необходимо – прецизно управлявани, но винаги с нисък разход на гориво: двигателите Mercedes-Benz с дизеловата SCR-технология BlueTec® не изискват често обслужване и са съвършено пригодени за комунални дейности. Дори нещо повече – тъй като Unimog U 20 с BlueTec® притежава зеления знак за ниски емисии на фин прах, той има свободен достъп до всички градски екологични райони.

Двигателите Mercedes-Benz

Мощност, която се изплаща – това е девизът, според който са създадени двигателите Mercedes-Benz в Unimog U 20. И имаме сериозни основания за това си твърдение – моторите са с директно впръскване на горивото в цилиндрите, имат по три клапана на цилиндър, турбокомпресор, междинен охладител на сгъстения въздух, висок въртящ момент, широк диапазон на максималната тяга и феноменален запас от мощ за всякакви ситуации. Уверете се сами!

BlueTec®

Дизеловата технология SCR (селективна каталитична редукция) на Mercedes-Benz понижава емисиите на азотни окиси и твърди частици. Оптимизира разхода на гориво, без да намалява мощността на дизеловия двигател. Принципът на действие е прост и ефективен: допълнителен катализатор редуцира количеството на азотните окиси чрез добавката AdBlue®. В резултат Unimog U 20 притежава зеления отличителен знак за ниски емисии на фин прах.

Режими за движение и за работа

С натискане на бутон избирате подходящата настройка на двигателя в зависимост от експлоатационния режим. В режима за движение ще се възползвате от еластичната промяна на оборотите на пътя, режимът за работа с допълнителни устройства и върху пресечен терен гарантира поддържане на необходимите обороти с минимални отклонения.

Вярна служба през зимата

Машина, която е перфектно пригодена за минусови температури - дори в най-тежката зима Unimog е винаги готов за нови подвизи. За това се грижат подсилен акумулатор с повишена сигурност за безпроблемен старт, отопляем осушител за спирачната система, както и предварителното подгряване на двигателя.

Mercedes-Benz Bulgaria