Новият Actros

Посрещнете новото измерение

Идеално пригоден към изискванията на бъдещето – и следователно към вашите потребности

От предната престилка и радиаторната решетка чак до покрива: удивителният външен дизайн, подчинен на характерния стил на камионите за транспорт на дълги разстояния, също придава на новия Actros ново визуално измерение, което се допълва от впечатляващите характеристики на интериора. Например, приятната и гостоприемна атмосфера и ясното разграничение между работното място и мястото за почивка. Със своите ориентирани към приложението кабини, новият Actros открива недостигани досега измерения на условията за работа, почивка и сън в товарните автомобили за транспорт на дълги разстояния: Равният под се предлага като стандартно изпълнение за всички кабини с ширина 2500 mm и като опция за кабините с ширина 2300 mm. Вътрешната височина между седалките е 2.13 m, а кабината е по-просторна и с повече място за багаж в сравнение с предишните модели.

По-ефективен от всякога

За да постигнем нива на ефективност, които засенчват всички предишни автомобили, които са се движили на пътя, ние сме приложили в новия Actros много иновативни решения за намаляване на разхода на гориво и сме използвали изключително икономични двигатели: Euro V двигателите например са с до 6% по-нисък разход. Освен че отговаря на изискванията на стандартите Euro V и EEV, новият Actros е един от първите автомобили, които се предлагат с двигатели, които още сега отговарят на Euro VI – с още по-нисък разход (с до 3%) в сравнение с предишния Euro V вариант. Новият Actros, който се отличава с впечатляващо ниски общи разходи, предлага иновативни технологии и услуги, съобразени с вашите изисквания. Предлага се широка гама от услуги: от базираната на телематични решения система FleetBoard® до атрактивни решения за лизинг, финансиране и застраховка, както и курсове за обучение на шофьори с цел икономия на гориво. Всички тези мерки водят до намаляване на разходите и повишаване на рентабилността.

По-динамичен от всякога

За да бъде шофирането още по-приятно, ние сме използвали нов, иновативен водач на задния мост, прецизно функционираща кормилна система и по-широка и твърда рама. Двигателите, предлагани в четири категории на мощност (от 310 kW до 375 kW) се отличават с бърза реакция. В комбинация с автоматичната система за превключване на предавките Mercedes PowerShift 3, която е част от серийното оборудване, както и допълнителни програми за управление на автомобила, тези двигатели осигуряват удоволствие при шофиране, което се базира на тяхната рентабилност. Новият Actros има и много други предимства на пътя, напр. възможността за избор на дължината на надвес на рамата за по-стабилно монтиране на каросерията и още повече възможности за избор на междуосие. Според конкретното приложение на автомобила, може да се избере резервоар за гориво с вместимост до 1300 литра (при седлови влекачи) или други гъвкави комбинации от оборудване. Накратко: Новият Actros отговаря идеално на вашите изисквания и е подходящ на практика за всякакви приложения в транспорта на дълги разстояния.