Новото измерение на динамичното управление

Революционни подобрения в поведението на автомобила на пътя

Прецизно съгласувани конфигурации на силовия тракт, спонтанно генериране на мощност, повишена стабилност на пътя, по-ефективно функциониране на кормилната система и многобройни системи за асистиране/безопасност намаляват значително натоварването на шофьора по време на работа и осигуряват по-приятно шофиране.
Новият Actros се отличава с изключителна динамика на шофиране, постигната чрез успешно комбиниране на високо ниво на комфорт с подобрено сцепление към пътя и отлична управляемост и стабилност на автомобила. Многобройните компоненти на задвижването, шасито и окачването са разработени наново и са значително подобрени. Например, благодарение на оптимизираната динамична реакция на новите редови двигатели с висок въртящ момент и перфектно съгласуваната стратегия за превключване на предавките на автоматичните трансмисии (част от стандартното оборудване), потеглянето на автомобила е много по-комфортно в сравнение с предишните модели. Подобрен и оптимизиран е и хипоидният заден мост, благодарение на който генерираната от двигателя мощност се предава по-ефективно на пътя. Така е постигнато оптимално адаптиране спрямо приложението, нисък разход на гориво и по-висока ефективност.

Комфорт при пътуване: Всички елементи са идеално съгласувани

Новата кормилна система, по-здравата рама, въздушното окачване с 4 въздушни възглавници и иновативният водач на задния мост осигуряват по-добро водене на колелата и по-голяма напречна стабилност. Нивото на безопасност е повишено и благодарение на включените в стандартното оборудване електронна спирачна система и Асистент за контрол на стабилността – системи с изпитано и утвърдено качество. Като опция се предлага и цяла гама системи за безопасност и асистиране, включително Активен спирачен асистент 2 и Асистент за контрол на дистанцията с функция “Движение в колона със спиращи и потеглящи превозни средства”, които намаляват напрежението, на което е подложен шофьорът в стресови ситуации.

Пасивната безопасност е подобрена чрез използване на предлаганите като опция биксенонови фарове, функция “Допълнително осветяване при завиване”, светодиодни дневни светлини и светодиодни задни светлини. За човека зад волана това означава максимален комфорт и безопасно и много по-приятно усещане по време на шофиране – от началото до края на пътуването.