Управление от нова класа

Време, товар и автомобил – всичко под контрол

Когато разработвахме новия Antos, ние направихме всичко възможно, за да ви улесним в изпълнението на вашите ежедневни задължения в областта на тежкия дистрибуторски транспорт. Резултатът: комфортни и практични работни условия, динамична и спонтанно реагираща система на задвижване и впечатляващо добро поведение на автомобила на пътя.

Antos е разработен специално за целите на дистрибуторския транспорт, за да ви позволи да се справяте по-бързо, по-комфортно и по-лесно от всякога досега с постоянно нарастващите предизвикателства във вашата ежедневна дейност. Новоразработените кабини (S-кабина ClassicSpace, M-кабина ClassicSpace и M-кабина CompactSpace), всяка от които се предлага във варианти с височина 170 мм или 320 мм на двигателния тунел, осигуряват идеални условия за това – защото са прецизно пригодени за съответните сфери на приложение и се отличават с отличен баланс между дължина на каросерията, полезен товар и условия за комфортна и функционална работна среда. Стандартната за всички варианти дължина 2300 мм осигурява максимално добра видимост, а ниската стъпаловидна конструкция на прага на вратата спестява доста усилия на шофьора. След като влезете в кабината, новоразработената комфортна седалка на шофьора и асиметричният и насочен към изискванията на водача кокпит създават веднага чувство на увереност. Усъвършенстваният ергономичен интериор, интуитивното използване на органите за управление и практичните отделения за вещи и багаж създават една хармонична среда, която улеснява значително работата на шофьора.

Значително по-добро поведение на автомобила на пътя. При всяко пътуване

Бързо реагиращата динамична система за задвижване на новия Antos функционира убедително от самото начало. В комбинация със стандартната автоматична система за превключване на предавките PowerShift 3 на Mercedes и ефективната трансмисия и предавателни съотношения на крайната предавка, пригодени специално за конкретните области на приложение, стандартните и мощни двигатели, отговарящи на изискванията на Euro VI, осигуряват динамика, която действително ще почувствате, както и приятното усещане за икономично шофиране практически във всякаква ситуация на пътя.

Освен това, перфектната комбинация от директно и прецизно функционираща кормилна система, широка рама, оптимизирана за целите на дистрибуторския транспорт, новото въздушно окачване с четири въздушни възглавници и иновативният водач на задния мост осигуряват чувство за изключително безопасно и стабилно поведение на автомобила на пътя – както на междуградски път, така и в градски условия и по време на маневри. Освен това, различни асистиращи системи за безопасност, например Активен спирачен асистент 3* и Асистент за поддържане на вниманието на шофьора**, помагат на шофьора в стресови ситуации. За да се постигне значително по-добро поведение на автомобила на пътя. При всяко пътуване.

* Само в комбинация с Асистент за контрол на дистанцията
** Само в комбинация с Асистент за следене на пътната лента*