Безопасност – в основата на всяка наша мисъл

  Интегралната концепция за безопасност на Mercedes-Benz разглежда безопасността в четири фази:

  Фаза 1: Безопасно шофиране

  Фаза 2: В критични ситуации

  Фаза 3: По време на инцидент

  Фаза 4: След инцидент

  В зависимост от вида и тежестта на произшествието се предприемат различни мерки, с цел да се намалят последствията от възникналия инцидент и да се облекчи работата на спасителните екипи:

  • Максимално ефективна защита: Автоматично се изключва двигателят и подаването на гориво.
  • Осветление, което привлича вниманието: Автоматично се включват аварийните предупредителни светлини и вътрешното аварийно осветление, за да се намали рискът от последващи злополуки и за да се улесни откриването на автомобила.
  • За по-лесно напускане на автомобила в случай на инцидент: Вратите се отключват автоматично.
  • Мерки за подпомагане на спасителните екипи: Интегрираните в конструкцията на автомобила аварийни съединения между калниците и вратите улесняват отварянето на вратите след челен удар.
  • Организирана помощ в аварийни ситуации: В случай на авария, което е малко вероятно за вашия Mercedes, вие можете веднага да получите помощ. С натискане на бутон, разположен в автомобила, вие ще се свържете веднага с Mercedes-Benz Service24h и те ще се погрижат за всичко останало. Ще бъде изпратен оптимално оборудван сервизен автомобил, който ще ви помогне – по всяко време на денонощието.
  • Справяне с аварийни ситуации: A В Центъра за обслужване на клиентите на Mercedes-Benz се получава съобщение за възникналата критична ситуация и се предприемат максимално бързо необходимите действия за оказване на помощ на авариралия автомобил.
  • Полезни комуникационни функции: Когато в кол-центъра за аварийна помощ постъпи сигнал от даден автомобил, изпратен автоматично или ръчно с помощта на бутона SOS, най-напред се проверява дали е необходимо да се окаже помощ на място. При необходимост до съответния обществен център за спешно реагиране се изпраща съответната важна информация за нуждаещите се от помощ, напр. GPS координатите на автомобила.
  • - Моля, обърнете внимание и на следното: Системата на Mercedes Benz за аварийна комуникация е активирана постоянно и функционира напълно автоматично – за да се осигури вашата безопасност. Всички останали услуги се предоставят само с ваше изрично съгласие – което на практика давате, приемайки съответните условия за използване на тези услуги.

  [1] Изискване: активна интернет връзка.

  CLS Shooting Brake

  Очарование

  Факти и данни

  Брошура и ценова листа