Задвижване на всички колела – Напред. С необходимата тяга.

  Интелигентна. Помагаща. Динамично реагираща.

  Максимално добър контакт с пътя: Мощността и въртящият момент постоянно се разпределят по необходимия начин между четирите колела. Така се подобрява както сцеплението, така и способността да се поддържа посоката на движение, което от своя страна повишава пъргавината и безопасността на управление на автомобила. Системата 4MATIC за задвижване на всички колела ви позволява да се слеете в едно с автомобила по време на шофиране. Защото благодарение на директния пренос на въртящ момент към всички колела се създава тяга, която устремява автомобила напред по един пленяващ начин.

  Още по-добър контрол върху автомобила, особено в ситуации, които може да се превърнат в критични. При лоши атмосферни условия, напр. висока влажност, лед или сняг, 4MATIC оползотворява максимално ефективно генерираната мощност: осигурявайки изключителна стабилност на автомобила по време на движение и оптимално сцепление.

  Ако едно или повече колела загубят сцепление, напр. поради неподходящ материал на пътното покритие или заледяване, към тези колела се прилага индивидуално спирачно усилие от системата 4ETS за електронен контрол на сцеплението, като същевременно се увеличава преносът на въртящ момент към колелата с достатъчно сцепление. По този начин системата 4MATIC подобрява още повече стабилното поведение на Mercedes-Benz на пътя, повишава безопасността и дава повече увереност на шофьора в трудни в динамично отношение ситуации.

   CLS купе

   Очарование

   Факти и данни

   Брошура и ценова листа