Дизелови двигатели – ефективни и динамични

Модел Брой и
разположение на
цилиндрите
Работен обем
(куб. см)
Номинална мощност
(kW при об./мин.)[1]
Максимална скорост
(km/h)
Разход на гориво,
комбиниран режим
(l/100 km)[2]
Емисии на CO2,
комбиниран режим
(g/km)[2]
CLA 220 CDI 4, редови 2143 – (125/3400–4000) – (230) – (4,5–4,2) – (117–109)

4-цилиндров дизелов двигател

Новият CLA има специално излъчване, което се дължи както на външния вид, така и на характера на автомобила. Новият 4-цилиндров дизелов двигател със система за директно впръскване осигурява необходимата резервна мощност, но в същото време е и много ефективен. Той има всички необходими качества и впечатлява с големия си въртящ момент и динамична реакция дори и при ниски обороти.

Същевременно, дизеловият двигател на CLA 220 CDI се отличава със скромен разход на гориво и ниски емисии и впечатлява със значително понижените нива на шум и вибрации.

  • Съвременна технология: Дизеловата технология “комън-рейл” от четвърто поколение се отличава с увеличено налягане при впръскване (до 1800 bar), оптимизирани горивни камери и изключително прецизно функциониращи електромагнитни инжектори. Чрез подобрено регулиране на налягането и използването на турбокомпресор с променлива дюза се постига висок въртящ момент при всякакви обороти на двигателя.
  • Чиста технология: Чрез прилагане на различни технологични решения, напр. използване на гуми с ниско съпротивление при търкаляне, интелигентно управление на спомагателните системи и оптимизирана аеродинамика, е постигнато устойчиво увеличение на ефективността на автомобила.
  • Щадящ околната среда: Функцията ECO Start/Stop (серийно оборудване) временно спира двигателя при престой по време на задръстване и така пести гориво. Освен това, на дисплея ECO в приборното табло се извежда информация, която помага да се постигне по-нисък разход на гориво чрез положителна промяна на стила на шофиране.

Стойностите в скоби се отнасят за автомобилите с автоматични скоростни кутии.

[1] Стойностите за номиналната мощност и номиналния въртящ момент са установени съгласно Директива 80/1269/ЕИО във валидната понастоящем версия.

[2] Стойностите за разхода на гориво и за емисиите на CO2 са установени съгласно предписания измервателен метод (Регламент (ЕО) No. 715/2007 на Европейския парламент във валидната понастоящем версия). Данните не се отнасят за отделен автомобил и не представляват част от оферта, а служат само за сравнение между отделните типове автомобили.

CLA-класа

Очарование

Факти и данни

Каталог и ценова листа