Marco Polo | Кемпери Mercedes-Benz

Marco Polo. Кемпер, в който се чувствате добре.

Удобен от самото начало.

С настоящото заявявате своята независимост.

Комфортният кемпер за взискателни пътешественици.

Marco Polo е компактният кемпер за всички, за които дизайнът и комфортът са от първостепенно значение и по време на път. Защото той разполага с много неща, необходими за пътуване, живеене и спане на високо ниво: интериорът предлага добре обмислено вътрешно оборудване с първокласна кухня и шкафове, вдигащ се покрив с горно легло и 2-местна седалка като комфортно легло, така че 4 души да могат да спят удобно. С висококачественото си оборудване и интуитивната си Инфотейнмънт концепция той впечатлява както в ежедневието, така и при пътувания. А чрез икономичните си и едновременно с това мощни двигатели определя нови стандарти на пътя и то не само по отношение на външния си вид. Така че ако днес още не знаете накъде ще тръгнете утре – Marco Polo Ви дава свободата за това.

Акценти.

  1. Място за живеене и спане
  2. Безопасност
  3. Ефективност
  4. Удоволствие от шофирането
Навсякъде у дома.

Marco Polo превръща почти всяко място по време на пътуването във втори дом. Благодарение на модерната мебелна концепция с гардероб за дрехи и кутии за съхранение под седалките, както и ексклузивното оборудване като подовото покритие с имитация на яхтен под или декоративните елементи с оптика пиано лак, Вие пътувате със стил. И тъй като е известно, че между собствените 4 стени е най-вкусно, не бива да липсва обширно оборудваният кухненски модул с вградена хладилна кутия и практични чекмеджета, както и голямата сгъваема маса. Преди обаче да потеглите към следващата цел, след като сте се подкрепили с прясна храна, припомнете си Вашите преживявания от пътуването най-добре в комфортното легло или удобното горно легло – под несравнимо приятната светлина на мекото осветление1.

Много пространство за безопасност.

Независимо къде пътувате – безопасността е Вашият неотменен спътник благодарение на серийния ATTENTION ASSIST и асистента при страничен вятър. Иновативните опционални асистиращи системи и системи за безопасност като активният асистент за дистанция DISTRONIC2, адаптивният спирачен асистент за Marco Polo и Marco Polo HORIZON, COLLISION PREVENTION ASSIST за Marco Polo ACTIVITY, асистентът за следене на пътната лента и асистентът за сляпа зона, както и LED Intelligent Light System повишават допълнително образцовото ниво на безопасност. Така кемперите Marco Polo за свободно време и пътуване се превръщат в перспективни автомобили от своя клас, в които Вие и Вашите спътници можете да се наслаждавате на всяко пътуване. Освен това отличното ниво на безопасност в пътническото отделение е потвърдено от TÜV Райнланд със стикера за изпитване „Изпитана защита на пътниците“3.

Един природен талант – също и при задвижването.

С кемперите Marco Polo за свободно време и пътуване Вие все повече се доближавате до максималната ефективност. Така Mercedes-Benz отговорно допринася за бъдещето. До която и цел да пътувате: благодарение на мощните и икономични двигатели, както и иновативната технология BlueEFFICIENCY, пътувате ефективно – без да се отказвате от комфорта при движение и пъргавостта.

Въодушевлението не познава граници.

Дали на кратки или дълги разстояния – с кемперите Marco Polo за свободно време и пътуване с още по-голяма радост пътувате от ежедневието към свободното време. Силовото предаване и ходовата част обединяват пъргаво пътно поведение с уникален комфорт и мощно и ефективно Ви съпровождат до Вашите цели. Те се справят уверено дори и с труден терен чрез мощното перманентно задвижване на всички колела 4MATIC4 – благодарение на оптимизирания контрол на сцеплението и много добрата стабилност на движение. Едновременно с това чрез автоматичната предавателна кутия 7G-TRONIC PLUS5 владеете в еднаква степен както комфортния, така и спортния стил на шофиране. А оптимално редуцираните шумове в пътническото отделение правят всеки изминат километър още по-приятен.

1

Предлага се като специално изпълнение.

2

Активният асистент за дистанция DISTRONIC се предлага само за Marco Polo и Marco Polo HORIZON.

3

При инсценирането на евентуална авария, дефинирано от TÜV Rheinland, са доказани защитата на пътниците от товара и стабилността на вградените мебели. При тези тестове в случай на сблъсък със скорост 56 км/ч конструкцията на автомобила е поела възникналите сили, без да се стигне до значително деформиране на пътническото отделение. Монтираните елементи са били запазени, а вратите на мебелите са останали затворени.

4

Предлага се опционално за определени двигатели.

5

Автоматичната предавателна кутия 7G-TRONIC PLUS – в зависимост от вида двигател – се предлага серийно или опционално.

Място за спане. Място за почивка.

Удобни места за спане за 4 души.

В Marco Polo 4 души могат да мечтаят за нови приключения: вдигащият се покрив предлага просторно място за спане за 2 души. Особено приятни са пружинните елементи с еластични точки под матрака от пеноматериал, които не предизвикват никаква носталгия по дома. 2-местната седалка се придвижва електрически в позиция за лежане и едновременно с това обезвъздушава пневматичните странични опори на облегалката и възглавницата на седалката, които по време на пътуване предоставят странична опора. Така заедно с удължението на леглото се образува приятна равна площ за лежане за 2 души.

Всичко за приятния сън.

  • Горно легло за 2 души с площ за лежане от около 2,05 м x 1,13 м (около 200 кг общо натоварване) и предпазна мрежа. Висококачественият ергономичен матрак от пеноматериал за горното легло с пружинни елементи с еластични точки се грижи за добра вентилация и добър комфорт при спане
  • 2-местната седалка като комфортно легло за 2 души с удължение на леглото и площ за лежане от около 2,03 м x 1,13 м
  • Щори в задната част на купето и завеса за челното стъкло, с които помещението за спане може да се затъмни
  • Електрическо отварящо се навън стъкло отдясно в задната част на купето
  • Тонирани стъкла в задната част на купето с черно стъкло, предпазващи от любопитни погледи и нагряване от слънцето