Пътнически ван Citan за частно ползване | Транспортер Mercedes-Benz

Събира това, което носи ежедневието: Citan пътнически ван за лични цели.

Пътнически ван Citan: повече място. Повече удоволствие. Повече изживявания.

Той знае кое е важното в живота.

Ежедневието и свободното време поставят най-различни задачи – Citan пътнически ван има умното решение за това: с до 5 седящи места, дължини на автомобила, променлива пространствена концепция и индивидуални варианти за оборудване.

Икономичният разход на гориво и технологиите BlueEFFICIENCY и SCR щадят Вашия бюджет и околната среда. Дългите интервали за техническо обслужване до 40 000 км показват колко непретенциозен и надежден е той. И за да пътувате безопасно, оборудвахме Citan с ADAPTIVE ESP® с ценни допълнителни функции, както и с добре работещи дискови спирачки и до 6 въздушни възглавници.

Благодарение на удобните седалки, лесното обслужване и прецизно съгласуваната ходовата част с независимо окачване на колелата Citan се движи много комфортно, гъвкаво и маневрено през града. Образцова е и гъвкавостта му, например благодарение на сгъваемите облегалки в задната част на купето, чрез които за секунди можете да създадете голямо товарно отделение. А за създаването на индивидуален външен вид можете да избирате, наред с друго, между дизайнерските пакети RED и Off-road .

Citan има всичко, което очаквате от компактен ван, носещ звезда Mercedes. Открийте предимствата му при пробно пътуване. 

Акценти.

  1. Комфорт
  2. Удоволствие от шофирането
  3. Икономичност
  4. Гъвкавост
  5. Безопасност
Той знае какво е необходимо вътре.

Приятният интериор обединява приятното с полезното: функционалността и комфортът впечатляват с приятно високата позиция на седалката при шофиране и ниските прагове на вратите, които улесняват качването.

Удобната седалка на водача с щадящи гърба странични опори е дишаща, устойчива на износване и може ръчно да се настрои според Вашите нужди, също както и регулиращият се по височина волан. Всички елементи за управление са разположени прегледно и се обслужват лесно. Лесно четимият комбиинструмент допълнително облагородява интериора. А серийната система за отопление и вентилация, както и опционалните електрически стъклоповдигачи в плъзгащите се врати допринасят за приятния климат.

Съобразената с практическите нужди концепция за поставяне на вещи предлага обширни функционални и леснодостъпни допълнителни ниши: жабката побира до 8,5 л, серийното отделение за вещи над челното стъкло – 12,6 л, в отделенията за вещи на вратите можете да съберете 2 пъти по 4,1 л, а в отделението за вещи в подлакътника на Ваше разположение е обем от 8,9 л.

Пътническото отделение става още по-атрактивно чрез оборудванията, които могат да се поръчат по желание – пакет Chrom Interieur, пакет Design Interieur Chrom или пакет Design Interieur Color.

За да може удоволствието да започне още по пътя.

Citan наистина доставя удоволствие от шофирането: в тесния градски трафик печелите от компактната му маневреност, извън града и на магистралата можете изцяло да се насладите на мощния му двигател.

Някой от двигателите със силен въртящ момент със сигурност съответства на предпочитанията Ви. Иновативната технология BlueEFFICIENCY намалява разхода на гориво и по този начин може да щади бюджета Ви. Системата за пречистване на отработените газове със селективна каталитична редукция (SCR) намалява емисиите на азотен диоксид.

Всички технически компоненти са прецизно съгласувани помежду си – сервоуправлението, 6-степенна механична предавателна кутия и конструкцията на демпферирането на шасито с независимо окачване на колелата, както и добре работещите дискови спирачки на предния и задния мост. По този начин можете винаги спокойно да се наслаждавате на възможностите на Citan.  

Употребата му се изплаща. В краткосрочен и дългосрочен план.

Mарката Mercedes-Benz е приела като свое задължение също и със Citan отговорно и трайно да формира бъдещето на мобилността. Именно в градския трафик Citan изпълнява отлично това изискване.
Благодарение на модерните двигатели и серийния пакет BlueEFFICIENCY емисиите на CO2 и разходът на гориво са на ниско ниво. За това спомагат също така ECO Start-Stop функцията, управлението на генератора и акумулаторната батерия, както и гумите с оптимизирано съпротивление при търкаляне1. Ефективността на Вашия автомобил се увеличава допълнително и от предимства като електрически подпомаганото сервоуправление и индикацията за точките на превключване. Системата за пречистване на отработените газове със селективна каталитична редукция (SCR) намалява емисиите на азотен диоксид.


Също и от икономическа гледна точка Citan е печеливш. От една страна поради атрактивната си цена, от друга поради ниските си експлоатационни разходи вследствие на ефективния разход на гориво и интервалите за техническо обслужване до 40 000 км.


Възможно най-добрата готовност за работа е точно толкова важна за Mercedes-Benz Vans, както и за Вас. Подчертаваме това с обхващащата целия експлоатационен срок гаранция за мобилност Mercedes-Benz MobiloVan2, 3. По този начин Citan дава съществен принос за дългосрочната и трайна рентабилност. При всяко пътуване.  

Готов да приеме всяко предизвикателство.

Citan пътнически ван въодушевява на всички места. С приканващо удобни седалки и достатъчно допълнителни ниши за багажа той създава най-добри условия за приятно и безопасно пътуване – независимо дали желаете да удовлетворите изцяло пътниците си или да повишите мотивацията на служителите си преди следващото пътуване.

На удобните седалки с щадящи гърба странични опори, както и с дишаща и устойчива на износване тапицерия от плат ще се чувствате така, както можете да очаквате от ван на Mercedes-Benz: великолепно. Висококачественият и функционален интериор с многобройни практични отделения за вещи допринася за спокойното протичане и на по-дълги пътувания. Освен отличния комфорт при движение Citan убеждава чрез триточковите предпазни колани с ограничители на силата на предпазния колан на всяка седалка.

Силен по отношение на безопасността.

Също и по отношение на безопасността Citan води на пътя: с ADAPTIVE ESP®, спирачен асистент и антиблокираща програма ABS, както и добре работещи спирачки на предния и задния мост, той убеждава чрез кратък спирачен път – също и при мокра настилка. Ходовата част с независимо окачване на колелата надеждно запазва контакта с пътното платно. Ако пътувате при сняг, киша или по пясък, можете да изключите системата против буксуване ASR.

Когато е необходимо, регулиращите се по височина триточкови предпазни колани с обтегач на предпазния колан в закопчалката и ограничител на силата на предпазния колан Ви дават много добра защита. При аварийно задействане на спирачката автоматично се задейства системата за аварийни светлини.

Серийно Citan е оборудван с автоматични дневни светлини, асистент при потегляне по наклон нагоре и до 6 въздушни възглавници. Въздушната възглавница за водача, въздушната възглавница за спътника3, както и въздушните възглавници при страничното стъкло4 и въздушни възглавници за гръдния кош4, 5 могат при злополука да намалят риска от нараняване. По желание могат да се поръчат асистенти като датчик за дъжд и светлина, система за следене на налягането в гумите4 и камера за заден ход, която показва пространството зад автомобила във вътрешното огледало за обратно виждане.

1

Не е налична за автомобили с увеличен полезен товар.

2

До максимум 30 години при редовно сервизно обслужване при оторизиран сервизен партньор на Mercedes-Benz.

3

Важи за автомобили с първоначална регистрация след 1.10.2012 г.

4

Серийно оборудване при Citan пътнически ван с регистрация като пътнически (M1), допълнително оборудване с регистрация като лекотоварен (N1).

5

Налична за спътника само в комбинация със странични въздушни възглавници за водача и спътника.

Пътувайте комфортно, гъвкаво и енергично.

Комфортен пътнически ван за всички, които имат големи планове.

Пътнически ван Citan е компактен Small Van с до 5 седалки. Освен това пътнически ван Citan печели точки с многото си практични възможности за поставяне на вещи с общ обем до 77 л.

Комфортни седалки на Mercedes-Benz за цялото семейство.

Удобни седалки за до 5 души.

Също и в пътническото отделение на пътническия ван Citan се пътува приятно: триместната седалка убеждава чрез 3 регулиращи се по височина подглавника и триточкови предпазни колани на всички места. Ако за транспортирането на по-големи предмети е необходимо допълнително товарно пространство, седалката може да се сгъне в съотношение ⅓ към ⅔. Така пътнически ван Citan оползотворява в пълна степен гъвкавите си възможности за товарене.

Допълнителни оборудвания, пакети Интериор.

Многобройни атрактивни допълнителни оборудвания.

Пътнически ван Citan, пакет Design Interieur Color

Пакет Design Interieur Color

Пътнически ван Citan, пакет Декоративни интериорни шевове в червено

Пакет Декоративни интериорни шевове в червено

Пътнически ван Citan, пакет Color Interieur

Пакет Color Interieur

* Посочените стойности са изчислени съгласно предписания метод на измерване. Става дума за „измерените стойности за NEFZ-CO2“ по смисъла на член 2 № 2 2017/1152 от Разпоредба за извършване (ЕО) 2017/1153. Стойностите за разход на гориво са изчислени на базата на тези стойности. Поради законовите промени на валидния метод за проверка е възможно в сертификата за съответствие на автомобила, валиден за регистрацията на автомобила и съответно за данъка на автомобила, да са нанесени по-високи стойности. Данните не се отнасят за отделен автомобил и не са съставна част от офертата, а служат само за сравнение между различните типове автомобили.

Допълнителна информация за официалния разход на гориво и за официалните специфични емисии на CO2 на нови леки автомобили можете да получите от „Насоки за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на електрическа енергия на нови леки автомобили“, които могат да бъдат получени безплатно от всички места за продажба и от DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).

Lorem Ipsum