Събира това, което носи ежедневието: Citan пътнически ван за лични цели.

Пътнически ван Citan: повече място. Повече удоволствие. Повече изживявания.

Пътнически ван Citan: той знае кое е важно в живота.

Ежедневието и свободното време поставят най-различни задачи – Citan пътнически ван има умното решение за това: с до 7 седящи места1, 2 дължини на автомобила, променлива пространствена концепция и индивидуални варианти за оборудване.

Разходът от 4,3 л/100 км2 и технологията BlueEFFICIENCY3 щадят Вашия бюджет и околната среда. Дългите интервали за техническо обслужване до 40 000 км показват колко непретенциозен и надежден е той. И за да пътувате безопасно, оборудвахме Citan с ADAPTIVE ESP® с ценни допълнителни функции, както и с добре работещи дискови спирачки и до 6 въздушни възглавници.

Благодарение на удобните седалки, фино съгласуваната ходова част с независимо окачване на колелата, както и опционалната предавателна кутия с двоен съединител 6G-DCT4, Citan се движи много комфортно, пъргаво и маневрено. Впечатляваща е и неговата гъвкавост, например с 2 едноместни седалки на втория заден ред, които го превръщат в 7-местен автомобил5. Или със сгъваемите облегалки в задната част на купето, чрез които за секунди можете да създадете голямо товарно отделение.

Citan има всичко, което очаквате от компактен ван, носещ звезда Mercedes. Открийте предимствата му при пробно пътуване. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

1

Само налична за Citan пътнически ван 111 CDI екстрадълъг с регистрация като пътнически (М1) [Пътнически ван Citan 111 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 119–115 г/км [*]; клас на ефективност: А. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания].

2

Пътнически ван Citan 108 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 5-степенна механична предавателна кутия и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 5,0–4,7/4,4–4,2/4,6–4,3 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 119–112 г/км [*]; клас на ефективност: В–А. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

3

Пакетът BlueEFFICIENCY е част от серийното оборудване за всички двигатели и дължини; той не е налице само в комбинация с предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT.

4

Предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT е налична като опция за Citan 112 [Пътнически ван Citan 112 с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 л/100 км; комбиниран режим: CO2-емисии: 143–140 г/км [*]. Клас на ефективност: C] и за Citan 112 [Пътнически ван Citan 112 без пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6G-DCT и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 147–144 г/км [*]. Клас на ефективност: C]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

5

Само налична за Citan пътнически ван 111 CDI [Пътнически ван Citan 111 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 119–115 г/км; клас на ефективност: А. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.][*] екстрадълъг с регистрация като пътнически (M1).

Акценти.

  1. Комфорт
  2. Удоволствие от шофирането
  3. Икономичност
  4. Гъвкавост
  5. Безопасност
Той знае какво е необходимо вътре.

Приятният интериор обединява приятното с полезното: функционалността и комфортът впечатляват с приятно високата позиция на седалката при шофиране и ниските прагове на вратите, които улесняват качването.

Удобната седалка на водача с щадящи гърба странични опори е дишаща, устойчива на износване и може ръчно да се настрои според Вашите нужди, също както и регулиращият се по височина волан. Всички елементи за управление са разположени прегледно и се обслужват лесно. Лесно четимият комбиинструмент допълнително облагородява интериора. А серийната система за отопление и вентилационна система, както и опционалните електрически стъклоповдигачи в плъзгащите се врати допринасят за приятния климат.

Съобразената с практическите нужди концепция за поставяне на вещи предлага обширни функционални и леснодостъпни допълнителни ниши: жабката побира до 8,5 л, серийното отделение за вещи над челното стъкло – 12,6 л, в отделенията за вещи на вратите можете да съберете 2 пъти по 4,1 л, а в отделението за вещи в подлакътника на Ваше разположение е обем от 8,9 л.

Пътническото отделение става още по-атрактивно чрез оборудванията, които могат да се поръчат по желание – пакет Chrom Interieur, пакет Design Interieur Chrom или пакет Design Interieur Color.

За да може удоволствието да започне още по пътя.

Citan наистина доставя удоволствие от шофирането: в тесния градски трафик печелите от компактната му маневреност, извън града и на магистралата можете изцяло да се насладите на мощния му двигател.

Дизеловите двигатели с висок въртящ момент с мощност от 55 kW1 (75 PS), 66 kW2 (90 PS) и 81 kW3(110 PS) или модерният бензинов двигател с мощност от 84 kW4 (114 PS) със сигурност ще е подходящ за Вашите предпочитания. Иновативната технология BlueEFFICIENCY5 намалява разхода и по този начин може да щади бюджета Ви. В зависимост от двигателите 5-степенна или 6-степенна механична предавателна кутия ефективно преобразува задвижващата сила в тяга. Наличната като опция предавателна кутия с двоен съединител 6G-DCT6 комбинира предимствата на пътната динамика на механичната предавателна кутия с комфорта на автоматичната предавателна кутия.

Всички технически компоненти са прецизно съгласувани един с друг – сервоуправлението, конструкцията на демпферирането на шасито с независимо окачване на колелата, както и добре работещите спирачки на предния и задния мост. По този начин можете винаги спокойно да се наслаждавате на възможностите на Citan.

Ефективността му се изплаща. В краткосрочен и дългосрочен план.

Mарката Mercedes-Benz е приела като свое задължение, също и със Citan отговорно и трайно да формира бъдещето на мобилността. Именно в градския трафик Citan образцово изпълнява това изискване. Благодарение на модерните двигатели и иновативната технология BlueEFFICIENCY емисиите на5 CO2 и разходът са на ниско ниво. Така Citan дава добър пример с разход от 4,3 л/100 км1.

Също и от икономическа гледна точка Citan е печеливш. От една страна поради атрактивната си цена, от друга поради ниските си експлоатационни разходи вследствие на ефективния разход на гориво и интервалите за техническо обслужване до 40 000 км.

Модерните двигатели, сервоуправлението с електрическо асистиране и индикацията на точките на превключване са основата за икономично шофиране. Чрез пакета BlueEFFICIENCY5 ефективността на Вашия автомобил може допълнително да се повиши.

Готов да приеме всяко предизвикателство.

Citan въодушевява на всички места. С до 7 подканващо удобни седалки7 и достатъчно допълнителни ниши за багажа той създава най-добрите предпоставки за приятно и безопасно пътуване – дали с цялото семейство или за голямо пазаруване в строителния хипермаркет.

В удобните седалки с щадящи гърба странични опори, както и с дишаща и устойчива на износване тапицерия от плат ще се чувствате така, както можете да очаквате от ван на Mercedes-Benz: великолепно. Висококачественият и функционален интериор с многобройни практични отделения за вещи допринася за спокойното протичане и на по-дълги пътувания. А наличният като опция панорамен покрив с 2 вентилационни клапи придава на пътническото отделение особено приятна, светла атмосфера. Освен отличния комфорт при движение Citan убеждава чрез триточковите предпазни колани с ограничители на силата на предпазния колан на всяка седалка.

Силен по отношение на безопасността.

Също и по отношение на безопасността Citan е на първа линия: с ADAPTIVE ESP®, спирачен асистент и антиблокираща програма ABS, както и добре работещи спирачки на предния и задния мост, той убеждава чрез кратък спирачен път – също и при мокра настилка. Ходовата част с независимо окачване на колелата надеждно запазва контакта с пътното платно. Ако пътувате при сняг, киша или по пясък, можете да изключите системата против буксуване ASR.

Когато е необходимо, регулиращите се по височина триточкови предпазни колани с обтегач на предпазния колан в закопчалката и ограничител на силата на предпазния колан Ви дават много добра защита. При аварийно задействане на спирачката автоматично се задейства системата за аварийни светлини.

Серийно Citan е оборудван с автоматични дневни светлини, асистент при потегляне по наклон нагоре и до 6 въздушни възглавници. Въздушната възглавница за водача, въздушната възглавница за спътника8, както и въздушните възглавници при страничното стъкло8 и страничните въздушни възглавници8 9 могат при злополука да намалят риска от нараняване. По желание могат да се поръчат асистенти като датчик за дъжд и светлина, система за следене на налягането в гумите8 и камера за заден ход, която показва пространството зад автомобила във вътрешното огледало за обратно виждане.

При цялото привличане, което събужда Citan, чрез опционалната алармена система срещу кражба10 можете да бъдете сигурни, че Вашият автомобил няма да попадне в чужди ръце.

1

Пътнически ван Citan 108 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 5-степенна механична предавателна кутия и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 123–112 г/км [*]; клас на ефективност: В–А. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

2

Пътнически ван Citan 109 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 5-степенна механична предавателна кутия и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 5,2–4,7/4,5–4,2/4,7–4,3 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 123–112 г/км [*]; клас на ефективност: В–А. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

3

Пътнически ван Citan 111 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 119–115 г/км [*]; клас на ефективност: А. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

4

Пътнически ван Citan 112 с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 143–140 г/км [*]; клас на ефективност: С. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

Пътнически ван Citan 112 с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като лекотоварен (N1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 147–144 г/км [*]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

5

Пакетът BlueEFFICIENCY е част от серийното оборудване за всички двигатели и дължини; той не е налице само в комбинация с предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT.

6

Предавателната кутия с двоен съединител 6G-DCT е налична като опция за Citan 112 [Пътнически ван Citan 112 с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 7,4–7,3/5,8–5,6/6,4–6,2 л/100 км; комбиниран режим: CO2-емисии: 143–140 г/км [*]. Клас на ефективност: C] и за Citan 112 [Пътнически ван Citan 112 без пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6G-DCT и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 8,1–7,9/5,6–5,5/6,5–6,4 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 147–144 г/км [*]. Клас на ефективност: C]. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.

7

Само налична за Citan пътнически ван 111 CDI [Пътнически ван Citan 111 CDI с пакет BlueEFFICIENCY в комбинация с 6-степенна механична предавателна кутия и регистрация като пътнически (M1). Разход на гориво в града/извън града/комбиниран: 4,9–4,8/4,3–4,2/4,5–4,4 л/100 км; комбиниран режим CO2-емисии: 119–115 г/км; клас на ефективност: А. Реалните стойности за разхода зависят между другото от теглото на автомобила и от избраните оборудвания.][*] екстрадълъг с регистрация като пътнически (M1).

8

Серийно оборудване при Citan пътнически ван с регистрация като пътнически (M1), допълнително оборудване с регистрация като лекотоварен (N1).

9

Налична за спътника само в комбинация със странични въздушни възглавници за водача и спътника.

10

Налична само за Citan пътнически ван с регистрация като лекотоварен (N1).

Удобно на път със седем души.

Комфортен пътнически ван за всички, които имат големи планове.

Пътническият ван Citan е удобен компактен ван за хора с до 7 седящи места. Освен седалките на водача и спътника, както и триместната седалка в пътническото отделение в дългия пътнически ван Citan, при екстрадългия вариант допълнително се вграждат две едноместни седалки на втория ред задни седалки. Освен това пътнически ван Citan печели точки с многото си практични възможности за поставяне на вещи с общ обем до 77 л.

Комфортни седалки на Mercedes-Benz – също и в пътническото отделение.

Удобни седалки за максимум 7 души.

Също и в пътническото отделение на пътническия ван Citan се пътува приятно: триместната седалка убеждава чрез 3 регулиращи се по височина подглавника и триточкови предпазни колани на всички места. Ако за транспортирането на по-големи предмети е необходимо допълнително товарно пространство, тя може да се сгъне на 1/3 или 2/3. Така пътнически ван Citan оползотворява в пълна степен гъвкавите си възможности за товарене.

При екстрадългия вариант на пътнически ван Citan има дори място за 7 души. Двете едноместни седалки отляво и отдясно на втория ред задни седалки на пътническото отделение вече са част от серийното оборудване. Те могат да се преместват до 13 см в надлъжна посока, разполагат с регулиращи се по височина подглавници и триточкови предпазни колани. Облегалките са сгъваеми, а цялата седалка може да се сгне или извади, ако е необходимо допълнително товарно отделение.

Допълнителни оборудвания, пакети Интериор.

Многобройни атрактивни допълнителни оборудвания.

Пакет Design Interieur Color

Пакет Design Interieur Chrom

Пакет Декоративни интериорни шевове в червено

* Посочените стойности са изчислени съгласно предписания метод на измерване. Става дума за „измерените стойности за NEFZ-CO2“ по смисъла на член 2 № 2 2017/1152 от Разпоредба за извършване (ЕО) 2017/1153. Стойностите за разход на гориво са изчислени на базата на тези стойности. Поради законовите промени на валидния метод за проверка е възможно в сертификата за съответствие на автомобила, валиден за регистрацията на автомобила и съответно за данъка на автомобила, да са нанесени по-високи стойности. Данните не се отнасят за отделен автомобил и не са съставна част от офертата, а служат само за сравнение между различните типове автомобили.

Допълнителна информация за официалния разход на гориво и за официалните специфични емисии на CO2 на нови леки автомобили можете да получите от „Насоки за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на електрическа енергия на нови леки автомобили“, които могат да бъдат получени безплатно от всички места за продажба и от DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH (www.dat.de).

Lorem Ipsum