Безопасност.

Със сигурност образцов.

Системи за безопасност и асистиращи системи за водача


Полезни асистенти винаги до Вас.

Системи за безопасност и асистиращи системи за водача


Полезни асистенти винаги до Вас.

Пакет Пътни асистенти

Пакетът Пътни асистенти подпомага безопасното шофиране чрез интелигентни системи и може да помогне за предотвратяването на пътни произшествия или за смекчаването на последиците им.

· Активен спирачен асистент

· Асистент за сляпа зона

· Асистент за запазване на пътната лента

· PRE-SAFE®

Пакет Пътни асистенти се предлага опционално за V класа, V-класа AVANTGARDE и V-класа EXCLUSIVE.

LED Intelligent Light System
LED Intelligent Light System подобрява видимостта на водача и по този начин пътната безопасност, тъй като може да адаптира автоматично осветяването на пътното платно според различните пътни ситуации.

 

LED Intelligent Light System се предлага опционално за V-класа, както и серийно за V-класа AVANTGARDE и V-класа EXCLUSIVE.

PARKTRONIC

PARKTRONIC Ви помага да избегнете повреди при паркиране и маневриране. Ако Вашият автомобил се доближи до разпознато препятствие, ще бъдете информиран чрез оптични и акустични сигнали.

В зависимост от разстоянието първо се активират жълтите LED светлини, а червените LED светлини и акустичните сигнали се добавят, когато автомобилът се приближи още повече.

Активен асистент за дистанция DISTRONIC

Активният асистент за дистанция DISTRONIC може самостоятелно да спазва безопасната дистанция спрямо движещия се отпред автомобил.

Активният асистент за дистанция DISTRONIC се предлага опционално за V-класа, V-класа AVANTGARDE и V-класа EXCLUSIVE.

Активен спирачен асистент
Активният спирачен асистент може да спомогне за предотвратяването на произшествия с движещите се отпред автомобили и с пресичащи пешеходци или да намали последиците от злополуката.

 

Активният спирачен асистент се предлага опционално за V-класа, V-класа AVANTGARDE и V-класа EXCLUSIVE.

Пакет Асистенти за пътната лента

Пакетът Асистенти за пътната лента подпомага водача при спазването на пътната лента и при смяна на пътната лента по многолентови пътища.

Асистент за сляпа зона

Асистент за запазване на пътната лента

Пакетът Асистенти за пътната лента се предлага опционално за V-класа, V-класа AVANTGARDE и V-класа EXCLUSIVE.

Безопасност


Мercedes-Benz Intelligent Drive: визионер.

Безопасност


Мercedes-Benz Intelligent Drive: визионер.

Mercedes-Benz Intelligent Drive означава иновативни системи за асистиране и безопасност при пътуване. Така V-класа постига висок комфорт при шофиране и образцово ниво на безопасност. Характерен е опционалният пакет „Пътни асистенти“, който съчетава 4 асистиращи системи и системи за безопасност. Те подпомагат водача да спазва минимална дистанция, да забелязва автомобили, намиращи се в сляпата зона, и да не излиза неволно от пътната лента. В трудни ситуации те могат да спомогнат да се избегне пътно произшествие или съответно да се намали тежестта му.