Иновативни Roadster технологии.

Иновативни Roadster технологии.

SLC свързва несравнимото удоволствие от шофирането на Roadster с ежедневната практичност и с високия комфорт без шум на Coupé. Благодарение на комфортните, интелигентни решения SLC позволява шофиране без покрив през всеки сезон и при всякакви метеорологични условия.

 • MAGIC SKY CONTROL

  Толкова близо до небето.

  С MAGIC SKY CONTROL опционалният панорамен варио покрив може да се затъмни с едно натискане на бутона.
  Двата стъклени варианта на вариопокрива предоставят добра видимост нагоре от купето на Mercedes-Benz SLC.
  Изглед на затъмнен вариопокрив на Mercedes-Benz SLC от купето.

  Толкова близо до небето.

  Най-хубавата връзка между небето и пътя: опционален панорамен варио покрив. Той предлага открита видимост нагоре – за Open-Air усещане дори и при затворен автомобил. При желание и с MAGIC SKY CONTROL: само с едно натискане на бутона тонираното стъкло става прозрачно. И купето започва да се усеща много по-голямо. В тонирано състояние загряването на купето значително се намалява.

 • AIRSCARF

  Топъл летен въздух около врата.

  Изображението показва отопление на зоната около главата AIRSCARF на Mercedes-Benz SLC под открито небе.
  Изображението показва в близък план отоплението на зоната около главата AIRSCARF на Mercedes-Benz SLC.

  Топъл летен въздух около врата.

  Разработеното от Mercedes-Benz опционално отопление на зоната около главата AIRSCARF удължава Open-Air сезона като обвива топъл въздух като невидим шал около раменете и шията на водача и спътника чрез натискане на бутона. Желаната температура може да се настройва в три степени.

 • AIRGUIDE

  Въздушен дефлектор.

  Изображението показва опционална ветробранна система AIRGUIDE в Mercedes-Benz SLC в прибрано състояние.
  Изображението показва опционална ветробранна система AIRGUIDE в Mercedes-Benz SLC в разгънато състояние.

  Въздушен дефлектор.

  Опционалната ветробранна система AIRGUIDE минимизира течението и шума от вятър по време на движение с отворен покрив – и така осезаемо повишава комфорта. Тъй като се състои от два прозрачни подвижни елемента, не ограничава видимостта назад. Подвижните индивидуално регулируеми пластмасови елементи са закрепени от задната страна на ролбарите. Там те отклоняват въздушния поток, така че има значително по-малко течение около главата и врата на пътниците.

 • Щора на багажника

  Open-Air комфорт.

  Изображението показва отворен багажник на Mercedes-Benz SLC.

  Open-Air комфорт.

  Частично автоматичната преградна щора за свободно багажно пространство прави управлението на вариопокрива още по-комфортно. Ако преградата за повишен обем на багажника се намира в най-горната позиция, тя се спуска автоматично надолу при отваряне на гюрука – отпада ръчното затваряне. При това системата работи сигурно: при препятствия или липсващо място поради багаж процесът прекъсва самостоятелно и се показва предупреждение към водача.