SL Roadster.

Отново сме удивени.

Ние си запазваме правото да променяме предоставените на този сайт данни, по-специално типовете модели, конструкции, характеристики, технически данни, цени. Показваните данни може да не са актуални. Изложените на уебсайта снимки рисунки и чертежи са с илюстративна цел, показаните стойности са ориентировъчни, т.е. не следва да се третират като обвързващо предложение.

Автомобилна концепция


Автомобилна концепция.

Запознайте се с изключителната концепция на SL, която обединява дизайна, технологиите и пърформанса в един вълнуващ Roadster.

Автомобилна концепция


Автомобилна концепция.

Запознайте се с изключителната концепция на SL, която обединява дизайна, технологиите и пърформанса в един вълнуващ Roadster.

Оставете се да бъдете увлечени от изключителната автомобилна концепция на SL, която обединява дизайна, технологиите и пърформанса в един вълнуващ Roadster.

Поглед от съвсем друга звезда.

Вечен силует и класически Roadster-пропорции: елегантност в най-чистата си и същевременно най-спортна форма. И с линия AMG същевременно прогресивна. SL е една икона, пренесена в настоящето.

Скосено разположената диамантена решетка с „Panamericana“ дизайн е елегантно завръщане към легендарните традиции на SL. Задната част с дифузор и два спортни контура на предния капак свидетелстват за силата, която се крие отдолу. SL не крие качествата си.

Последователно се въвеждат иновации.

SL беше и си остава израз на едно силно задвижване: страстта. Изключителното удоволствие от шофирането и най-високите стандарти за безопасността и комфорта са възможни чрез извисените технологии.

Тези технологии манифестират в голямата идея за автономното и безаварийно шофиране. И в концепцията за пригоден за ежедневието луксозен спортен автомобил, който предоставя оптимален пърформанс във всяка ситуация със своята превъзходна технология на ходовата част с включена DYNAMIC SELECT с пет програми за шофиране.

Митът показва истинското си лице.

Шест, осем или дванадесет цилиндър, SL убеждава със суверенна мощност и превъзходна култура на движение. V6-битурбодвигателят Ви ускорява за по-малко от пет секунди от 0 до 100 км/ч.

SL 400 изпълнява това, което обещават спортните контури на предния капак – преливаща мощност. Това важи особено тогава, когато топдвигателят започне да работи под предния капак: ексклузивен 6,0 литров V12-битурбодвигател, който засенчва всичко с 463 kW (630 к.с.) и богат V12-звук.

Разширява хоризонта и зениците.

SL не крие качествата си. За да отворите или затворитесгъваемия вариопокрив за по-малко от 20 секунди, е достатъчно само едно натискане на бутон. И дори когато няма слънце – няма проблем за SL.

Панорамният варио покрив с MAGIC SKY CONTROL позволява Open-Air усещане и при затворен покрив. За изключително удоволствие от шофирането – винаги и навсякъде. И с отоплението на зоната около главата AIRSCARF и електрическия ветробран, за SL-водача почти през цялата година е време за кабриолет.

Mercedes-Benz SL 400: комбиниран разход на гориво: 7,7 л/100 км, комбинирани CO2-емисии: 175 г/км<p>Посочените стойности са „измерени NEFZ-CO2-стойности“ по смисъла на параграф 2 т. 2 Разпоредба за извършване (ЕО) 2017/1153, които са установени в съзвучие с приложение XII на Разпоредба (ЕО) № 692/2008. Стойностите за разход на гориво са изчислени на базата на тези стойности. Въз основа на законовите промени на меродавния метод за проверка може в меродавния сертификат за съответствие на автомобила за допуска до експлоатация и евент. данъка на автомобила да са нанесени по-високи стойности. Данните не се отнасят за отделен автомобил и не са съставна част от оферта, а служат само за сравнение между отделните типове автомобили. Стойностите варират в зависимост от избраното специално оборудване.</p>

Дизайн на автомобила


Дизайн на автомобила.

Традицията задължава – новият Mercedes-Benz SL убеждава със своя класически силует, Roadster-пропорции и дизайн. Отвътре и отвън.

Дизайн на автомобила


Дизайн на автомобила.

Традицията задължава – новият Mercedes-Benz SL убеждава със своя класически силует, Roadster-пропорции и дизайн. Отвътре и отвън.

Екстериор

Скосено поставената радиаторна решетка с модерно интерпретиран „Panamericana“ дизайн е централен елемент от лицето на Mercedes-Benz SL в благороден вариант като хромирана диамантена решетка.
Повторно гледане

След създаването на филма е възможно да са възникнали промени по продукта.

Екстериор

Изключително характерното лице буди сред любителите на Roadster най-прекрасни спомени. Скосената радиаторна решетка в модерно интерпретиран „Panamericana“ дизайн е елегантно завръщане към 300 SL Panamericana. SL впечатлява с независимост, която не трябва да доказва нищо. Вечен силует: елегантност в най-чистата си и същевременно най-спортна форма. Новата широка задна част с интегрирани ауспухови накрайници и дифузор: чиста динамика.

Интериор

Кокпитът на Mercedes-Benz SL подкупва с изключително усещане за пространство, комфортни седалки и избрано разточителство.
Повторно гледане

След създаването на филма е възможно да са възникнали промени по продукта.

Интериор

Културен ландшафт на спортно-ексклузивен вид. Кокпитът на SL подкупва с изключително усещане за пространство, комфортни седалки и избрано разточителство: ексклузивни варианти на кожата, висококачествени декоративни елементи от благородно дърво или алуминий. Спортни седалки с високи странични опори и нов удобен мултифункционален спортен волан с планки за превключване на предавките – интериорът е прецизно съгласуван с ергономичността на водача и спътника.

Мercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Впечатляващ комфорт и безупречна безопасност.

Мercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Впечатляващ комфорт и безупречна безопасност.

По време на час пик, при дълго шофиране през нощта или по непознати отсечки – Вашият SL Roadster Ви облекчава осезаемо в стресови ситуации. Зад това стои концепцията, която прави всяко шофиране в Mercedes-Benz безопасно и уникално: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Защото времето, което прекарвате зад волана, е Вашето време. Време за релаксиране. Време, за да се заредите с енергия. За да достигате целите си преди всичко безопасно, но винаги без напрежение.

Иновациите в детайли: запознайте се с Mercedes-Benz Intelligent Drive акцентите на SL.

Лесно паркиране и напускане на паркомястото.

Асистентът за паркиране с PARKTRONIC улеснява както търсенето на паркомясто, така и паркирането и напускането на паркомястото в надлъжни паркоместа. Системата съобщава за подходящо паркомясто на мултифункционалния дисплей.

Ако водачът превключи на предавка за заден ход и потвърди предложението за паркиране, асистентът за паркиране с PARKTRONIC изпълнява маневрата при скорост от до 10 км/ч почти самостоятелно. Водачът задейства само педала на газта и спирачния педал, след максимум седем хода процесът на паркиране е приключен.

Вашата централа за превключване за най-високи изисквания.

Независимо дали става дума за навигация, телефон, аудио, видео или интернет – със системата за управление и визуализация COMAND Online държите всички медии под контрол. Управлението е лесно и интуитивно.

Навигацията с твърд диск с реалистично топографско изображение на картата отчита актуалната информация за трафика. Със съответния мобилен телефон е възможно да използвате свободно по време на шофиране приложенията Mercedes-Benz Apps като търсене на интересни точки, прогноза за времето или интернет радио.

Виждате повече във всяка ситуация.

Екстремно интелигентна и многостранна: LED Intelligent Light System предлага още повече безопасност и възможно най-добра видимост при всички светлинни съотношения.

Изцяло LED фаровете се адаптират предимно автоматично към метереологичните, светлинните и пътните условия. Това осигурява оптимално осветяване по второстепенни пътища, автомагистрали и в завои.

Запазва дистанцията – остава в пътната лента.

Иновативната асистираща система подпомага водача при поддържането на безопасна дистанция до движещия се отпред автомобил и при оставането в средата на пътната лента.

По този начин системата предлага висок комфорт на разтоварване преди всичко при дълги отсечки и при движение в задръстване. Радарно базираната система задейства спирачката, когато е необходимо и ускорява отново, когато е възможно, до зададената желана скорост. Така се понижава рискът от сблъсък с движещия се отпред автомобил.

Удоволствието от шофирането е въпрос на настройка.

С DYNAMIC SELECT може да се извика чрез докосване комфортно, спортно, особено спортно, ефективно или съвсем индивидуално пътно поведение.

В зависимост от избраната програма за шофиране се настройват параметрите като характеристики на двигателя, предавателната кутия и кормилната система. Ходовата част с адаптивна система за демпфериране може да настрои силата на демпфериране за всяко колело според необходимостта – непрекъснато и безстепенно.

Интелигентни технологии


Mercedes-Benz Intelligent Drive – технологии в детайли.

Впечатляващ комфорт и безупречна безопасност.

Интелигентни технологии


Mercedes-Benz Intelligent Drive – технологии в детайли.

Впечатляващ комфорт и безупречна безопасност.

Изображението онагледява функцията на MAGIC VISION CONTROL технологиите на SL Roadster.

MAGIC VISION CONTROL

Изображението онагледява функцията на асистента за разпознаване на пътни знаци на SL Roadster.

Асистент за разпознаване на пътни знаци

Изображението онагледява функцията на активния спирачен асистент с функция за кръстовище на SL Roadster.

Активен спирачен асистент с функция за кръстовище

Изображението онагледява функцията на PRE-SAFE системата на SL Roadster.

PRE-SAFE® система

Изображението онагледява функцията DYNAMIC SELECT на дисплея на SL Roadster.

DYNAMIC SELECT

Изображението онагледява функцията на камера за заден ход с динамичните помощни линии на SL Roadster.

Камера за заден ход с динамични помощни линии

Изображението показва дисплея на SL Roadster с интегриран COMAND Online.

COMAND Online

Изображението онагледява функцията на асистента за адаптивни дълги светлини Plus.

Асистент за адаптивни дълги светлини Plus

Ходови характеристики


Ходови характеристики.

С SL „без горна част“ през Калифорния – благодарение на вариопокрива.

Ходови характеристики


Ходови характеристики.

С SL „без горна част“ през Калифорния – благодарение на вариопокрива.

Залязващото слънце потапя брилянтносиния Mercedes-Benz SL на Pacific Coast Highay 1 в Калифорния е почти мистична светлина.

На пътешествие: приказен излет с SL в Калифорния.

На пътешествие: приказен излет с SL в Калифорния.

Новият Mercedes-Benz SL стартира с по-остра оптика и подобрена техника. Време за първия слънчев излет. California here we come!

История


История.

Крайъгълни камъни на автомобилната история: SL е спортен автомобил със статус на икона и един от най-желаните спортни автомобили на своето време.

История


История.

Крайъгълни камъни на автомобилната история: SL е спортен автомобил със статус на икона и един от най-желаните спортни автомобили на своето време.

Възникване на SL-легендата: Mercedes-Benz 300 SL 1952 година е първият автомобил с обозначение SL (Super Leicht - суперлек).
Възникване на SL-легендата: Mercedes-Benz 300 SL 1952 година е първият автомобил с обозначение SL (Super Leicht - суперлек).

Историята на автомобилът с врати тип „крило“ започва в спортния автомобилизъм.

300 SL (W 194) е първият конструиран след Втората световна война състезателен автомобил от Mercedes-Benz с ново обозначение SL (Super Leicht).

Новоразработената решетъчна рама гарантира по-ниско тегло при възможно най-голяма устойчивост срещу усукване, но прави използването на конвенционалните врати невъзможно. Решението са отварящи се нагоре врати. Роден е автомобилът с врати тип „крило“. През 1954 година 300 SL „Gullwing“ (W 198) продължава да пише историята на успеха.

Mercedes-Benz 300 SL Roadster (W 198) прави възможно удоволствието от шофирането без покрив и в класата на високомощните спортни автомобили от 1957 година.

Само летенето е по-добро.

Отворените двуместни автомобили са много търсени в края на 1950-те. Така през 1957 година 300 SL Roadster се освобождава от легендарните врати тип „крило“ и прави възможно удоволствието от шофирането без покрив и в класата на високомощните спортни автомобили.

Решетъчната рама остава носещо скеле и при Roadster. Но по-ниско изпълнените странични елементи позволяват конвенционални, отварящи се отпред врати – решаваща предпоставка за един отворен автомобил.

Характерен дизайн, легендарна форма – вдлъбнатият навътре покрив носи на Mercedes-Benz 230 SL (W 113) от 1963 година прякора „Пагода“.

Култово място за шофиране без покрив.

През март 1963 Mercedes-Benz представя на автомобилното изложение в Женева 230 SL (W 113) и така преоткрива спортното удоволствие от шофирането: мощността сега е обединена с комфорт и оптимална безопасност.

230 SL се доставя в три варианта: като Roadster със сгъваем гюрук, като Coupé с твърд покрив и като комбинация от двата варианта. Заради вдлъбнатия навътре твърд покрив, който напомня на далекоизточните храмове, 230 SL бързо получава прякора „Пагода“.

С 18 години производствено време R 107 е най-дълго изработваният конструктивен тип на Mercedes-Benz – освен това 350 SL от 1971 година е първият SL с осем цилиндъра.

Иновативен евъргрийн.

Превръщането в комфортен и въпреки това мощен двуместен автомобил продължава последователно през 1971 година с конструктивен тип R 107 – така 350 SL от 1971 е първият SL с осем цилиндъра.

С 147 kW (200 к.с.) той ускорява за девет секунди до скорост от 100 км/ч. Резервоарът за гориво е монтиран над задния мост и така е защитен при сблъсък. Нови са и воланът с четири спици с голяма по площ челна повърхност и дръжките на вратите във формата на скоби, които предотвратяват подскачането на вратите.

Новият SL-конструктивен тип R 129 обединява динамика и спортен характер с още повече комфорт и особено хармоничен дизайн.

Много спортен.

Само с едно натискане на бутона гюрукът се отваря и затваря за 20 секунди и това носи необикновено голям комфорт.

Тази моделна генерация обединява многобройни световни новости: спортно вдъхновени седалки с интегрирани предпазни колани, напълно автоматичен сгъваем гюрук, както и ветробран за открито шофиране без въздушно течение. 5,0-литровият четириклапанен V8 на 500 SL развива мощност от 240 kW (326 к.с.) и позволява спортно шофиране.

С пренастройването на конструктивен тип R 230 през 2001 година и новият Mercedes-Benz SL 500 получава електрохидравличен вариопокрив.

Най-мощният Roadster на света.

Техниката, дизайнът и оборудването са значително подобрени. За разлика от своите предшественици, този SL носи своя неподвижен покрив винаги със себе си.

Вариопокривът се отваря и затваря с едно натискане на бутона – дори през дистанционно управление – в рамките на 16 секунди. През 2004 година като нов топмодел на SL-гамата се появява SL 65 AMG – с 612 к.с. (450 kW) и 1000 Nm той е най-мощния и с най-висок въртящ момент Roadster на света.


Повече за историята:

Оставете се да бъдете увлечени от неповторимата история des SL и изживейте сами очарованието на историческите автомобили на Mercedes-Benz по вълшебни маршрути през Германия, Италия или Франция.


Повече за историята:

Оставете се да бъдете увлечени от неповторимата история des SL и изживейте сами очарованието на историческите автомобили на Mercedes-Benz по вълшебни маршрути през Германия, Италия или Франция.

Classic Car Travel


Опознайте пътищата-мечта зад волана на класическия SL.

На пътуванията „Classic Car Travel“ ще се запознаете на волана на ретроавтомобил Mercedes-Benz с живописните местности на Тоскана, вълшебните маршрути на Прованса или впечатляващите области от автомобилната история на Mercedes-Benz в Баден-Вюртемберг.

Classic Car Travel


Опознайте пътищата-мечта зад волана на класическия SL.

На пътуванията „Classic Car Travel“ ще се запознаете на волана на ретроавтомобил Mercedes-Benz с живописните местности на Тоскана, вълшебните маршрути на Прованса или впечатляващите области от автомобилната история на Mercedes-Benz в Баден-Вюртемберг.

Насладете се на вълшебния пейзаж на Прованса в един исторически Mercedes-Benz SL.

Насладете се на култура на движение в чиста форма и класически елегантен език на формите с влюбени в детайла хромирани елементи. Хаптиката и ароматът разказват историята на отминали приключения. Освежаването на подбрани локации Ви глези с най-изискана кулинария. Ние Ви предлагаме възможността да изживеете своята страст без напрежение и да шофирате различни модели. Един компетентен екип Ви придружава по време на Вашето пътуване по грижливо избрани маршрути.

Изображения и филми


Изображения и филми на SL Roadster.

Изображения и филми


Изображения и филми на SL Roadster.

Брилянтносиният Mercedes-Benz SL 500 с опционалните алуминиеви джанти с многоспицов дизайн стои на ръба на пристанището.
Селенитносивият Mercedes-Benz SL 400 се вписва перфектно със своя класически силует и дизайн в обстановката на модерната архитектура.
Интериорът в порцелан / черно на брилянтносиния Mercedes-Benz SL 500 е едновременно спортен и ексклузивен.
Изображението показва изглед на футуристична фасада на сграда от много ниска приземна перспектива.
Mercedes-Benz 280 SL, благодарение на своята характерна форма на покрива, позната като пагода, междувременно е придобил култов статус.
Брилянтносиният Mercedes-AMG SL 65 въодушевява с типичните атрибути на един високоефективен спортен автомобил напр. прецизно моделирани повърхности.
Интериорът в кожа Exсlusivе Nappa в черно на Mercedes-Benz SL 400 обединява лукс, комфорт и спортен характер.
Легендарният Mercedes-Benz 190 SL е оптично базиран върху прародителя на конструктивния тип, 300 SL, и е основоположник на Roadster традицията на SL.
Веднага се забелязва в огледалото за обратно виждане – Mercedes-AMG SL 63 със своето характерно лице и мощен стил.
Брилянтносиният Mercedes-Benz SL 500 инсценира мощно динамиката – с широка задна част и големи AMG алуминиеви джанти с многоспицов дизайн.