Технически данни.

Пълните факти и цифри с един поглед.

Das Bild zeigt eine Interieuransicht des Mercedes-Benz EQC.

Erleben Sie die Highlights des EQC persönlich.

Качете се.

Качете се.

Das Bild zeigt eine Exterieuransicht des Mercedes-Benz EQC.

Immer noch interessiert daran, den EQC persönlich kennenzulernen?

Резервирайте Вашето пробно шофиране сега.

Резервирайте Вашето пробно шофиране сега.

Пътни характеристики


Плавно ускоряване към електрическо бъдеще.

Пътни характеристики


Плавно ускоряване към електрическо бъдеще.

Изображението показва Mercedes-Benz EQC косо отпред.
Видеото показва Mercedes-Benz EQC.
Повторно гледане

5,1

сек. от 0-100 км/ч

408

к.с.

180

км/ч максимална скорост (ограничена)

Новият Mercedes-Benz EQC е чисто електрически SUV с много вътрешно пространство и комфорт. Докато не го ускорите. Тогава той се превръща в спортен автомобил. Пълният въртящ момент е на разположение още в спряло състояние и ускорява новия EQC напред. Това различава чисто електрическото задвижване от всеки традиционен бензинов или дизелов автомобил. Резултатът е напълно нова, пътна динамика.

Аеродинамика


По-малко съпротивление на въздуха за по-голям остатъчен пробег.

Аеродинамика


По-малко съпротивление на въздуха за по-голям остатъчен пробег.

Изображението показва Mercedes-Benz EQC.
Видеото онагледява аеродинамиката на Mercedes-Benz EQC.
Повторно гледане

С минимален cw коефициент от 0,27* в своята аеродинамично най-добра конфигурация EQC е един от най-аеродинамичните SUV автомобили. Това се вижда най-напред в изчистения дизайн, като последователни технически усъвършенствания на дизайнерски език на чувствената яснота. Това може да бъде изживяно със сетивата в успешните аероакустични мерки за намаляване на шума от вятър и шума при търкаляне на гумите. Всичко това може да бъде почувствано непосредствено под формата на впечатляващ пробег, защото и при електрическите автомобил аеродинамично оптимизираното оформяне на автомобила допринася значително за увеличаване на реалния остатъчен пробег.

С цел намаляване на съпротивлението на въздуха в EQC бяха предприети множество аеродинамични мерки, като например оптимизирането на много различни уплътнения, облицовки и въздуховоди в предната част, колелата, външната страна на пода, остъкляването, покрива и задната част.

* cw коефициент от 0,27 може да бъде постигнат в комбинация с опционална линия AMG Exterieur; 19 цолови AMG алуминиеви джанти (RSW) и летни гуми, степенки в алуминиева оптика с гумени бутони и без теглително-прикачно устройство.

EQC 400 4MATIC: потребление на електроенергия в kWh/100 км (комбинирано): 21,5 - 20,1; CO2-емисии в г/км (комбинирани): 0.<p>The stated figures were determined in accordance with the prescribed measuring process. Electrical consumption and range have been determined on the basis of Directive (EC) No. 692/2008. Electrical consumption and range depend on the vehicle configuration.</p>