• PRE-SAFE® PLUS

  PRE-SAFE® PLUS

  PRE-SAFE® PLUS

  Тази разширена PRE-SAFE® система може да задейства превантивни мерки за защита на пътниците при грозящ удар отзад в спряло състояние. Тук спадат предупреждение за движението отзад или задържане в спряло положение на неподвижния автомобил.

 • Активен спирачен асистент с функция за кръстовище

  Активен спирачен асистент с функция за кръстовище

  Изображението онагледява функцията на активния спирачен асистент с функция за кръстовище на Е-класа Limousine.
  Повторно гледане

  Активен спирачен асистент с функция за кръстовище

  Системата може да предупреждава при разпозната опасност от произшествие, да помага при аварийно задействане на спирачката и при авариен случай автоматично да задейства спирачките. Тя разпознава бавнодвижещи се, спиращи и неподвижни автомобили, както и напречно движение в кръстовища, автомобили в края на задръстване и пешеходци в опасната зона.

  Предлага се само като съставна част на пакет Пътни асистенти Plus или на пакет Пътни асистенти Plus.

 • Пакет Асистенти за пътната лента

  Пакет Асистенти за пътната лента

  Изображението онагледява функция на пакет Асистенти за пътната лента на E-класа Limousine, която благодарение на интегрирания асистент за сляпа зона може да предупреди за автомобил в сляпата зона.

  Пакет Асистенти за пътната лента

  Асистентът за сляпа зона и активният асистент за задържане на автомобила в пътната лента могат да предупредят водача оптично и акустично за автомобили в сляпата зона и за непреднамерено напускане на пътната лента. Чрез спирачно въздействие активният асистент за задържане на автомобила в пътната лента може да помогне за предотвратяване на сблъсъците.

 • Асистент за разпознаване на пътни знаци

  Асистент за разпознаване на пътни знаци

  Изображението онагледява функцията на асистента за разпознаване на пътни знаци, който може да разпознае и покаже ограниченията на скоростта.

  Асистент за разпознаване на пътни знаци

  Системата може да разпознае ограничения на скоростта, забрани за навлизане и изпреварване, както и тяхната отмяна и да ги покаже. При нарушаващо правилата и срещуположно на посоката на движение влизане в някоя улица следва, при наличие на съответните пътни знаци, оптично и акустично предупреждение.

  Предлага се само в комбинация с COMAND Online.

  Асистентът за разпознаване на пътни знаци и отделни функции не се предлага във всички държави. Оптичното и акустичното предупреждение за грешно включване при съответните указателни табели засега е на разположение само в Германия.

 • PRE-SAFE® Impuls Side

  PRE-SAFE® Impuls Side

  Изображението показва два движещи се един срещу друг автомобила на кръстовище.
  Повторно гледане

  PRE-SAFE® Impuls Side

  PRE-SAFE® Impuls Side е нова и изключителна: системата може да подготви пътниците отпред със страничен импулс за страничен сблъсък и да намали риска от нараняване.

  Предлага се само като съставна част на пакет Пътни асистенти Plus.

 • PRE-SAFE® система

  PRE-SAFE® система

  PRE-SAFE® система

  Системата PRE-SAFE® може предварително да разпознае критични пътни ситуации и при застрашаваща опасност от произшествие да вземе превантивни мерки за защита за пътниците. В обема на функциите освен реверсивното обтягане на предпазния колан и други мерки сега е включен и PRE-SAFE® Sound.

 • Активен асистент за дистанция DISTRONIC

  Активен асистент за дистанция DISTRONIC

  Активен асистент за дистанция DISTRONIC

  Активният асистент за дистанция DISTRONIC разтоварва водача при дълги разстояния и в движение с често спиране и потегляне. При необходимост желаната дистанция и скоростта могат да се регулират лесно и удобно през мултифункционалния волан.