• PRE-SAFE® PLUS

  PRE-SAFE® PLUS

  Изображението онагледява функцията на PRE-SAFE® PLUS системата на Е-класа T-модел.
  Повторно гледане

  PRE-SAFE® PLUS

  Тази разширена PRE-SAFE® система може да задейства превантивни мерки за защита на пътниците при грозящ удар отзад в спряло състояние. Тук спадат предупреждение за идващия отзад трафик или задържане в спряло положение на неподвижния автомобил.

  Предлага се само като съставна част на пакет Пътни асистенти Plus или на пакет Пътни асистенти Plus.

 • Активен спирачен асистент с функция за кръстовище

  Активен спирачен асистент с функция за кръстовище

  Изображението онагледява функцията на активния спирачен асистент с функция за кръстовище на Е-класа T-модел.
  Повторно гледане

  Активен спирачен асистент с функция за кръстовище

  Системата може да предупреждава при разпозната опасност от произшествие, да помага при аварийно задействане на спирачката и при авариен случай автоматично да задейства спирачките. Тя разпознава бавнодвижещи се, спиращи и неподвижни автомобили, както и напречно движение в кръстовища, автомобили в края на задръстване и пешеходци в опасната зона.

  Предлага се само като съставна част на пакет Пътни асистенти Plus или на пакет Пътни асистенти Plus.

 • Активен асистент за дистанция DISTRONIC

  Активен асистент за дистанция DISTRONIC

  Изображението онагледява функцията на активния асистент за дистанция DISTRONIC, който може да поддържа Вашия автомобил на безопасна дистанция до движещия се отпред автомобил.
  Повторно гледане

  Активен асистент за дистанция DISTRONIC

  Активният асистент за дистанция DISTRONIC разтоварва водача при дълги разстояния и в трафик с често спиране и потегляне. При необходимост желаната дистанция и скоростта могат да се регулират лесно и удобно през мултифункционалния волан.

 • Пакет Асистенти за пътната лента

  Пакет Асистенти за пътната лента

  Изображението показва лявото външно огледало на Е-класа Т-модел с предупредителен символ на асистента за сляпа зона.

  Пакет Асистенти за пътната лента

  Асистентът за сляпа зона и активният асистент за задържане на автомобила в пътната лента могат да преупредят водача оптично и акустично за автомобили в сляпата зона и за непреднамерено напускане на пътната лента. Активният асистент за задържане на автомобила в пътната лента може да помогне чрез спирачно въздействие да се предотвратят сблъсъците.

 • Head-up дисплей

  Head-up дисплей

  Изображението онагледява прожектирането на Head-up дисплея на Е-класа T-модел от перспективата на водача.

  Head-up дисплей

  Head-up дисплеят показва на водача важна информация без да е необходимо погледът му да се отклонява от пътната обстановка. Той прожектира виртуално изображение с размери около 21 x 7 сантиметра в зрителното поле на водача, като визуализацията се изобразява на 2 метра пред него над предния капак.

 • Асистент за разпознаване на пътни знаци

  Асистент за разпознаване на пътни знаци

  Изображението онагледява функцията на асистента за разпознаване на пътни знаци, който може да разпознае и покаже ограниченията на скоростта.

  Асистент за разпознаване на пътни знаци

  Системата може да разпознае ограничения на скоростта, забрани за навлизане и изпреварване, както и тяхната отмяна и да ги покаже. При нарушаващо правилата и срещуположно на посоката на движение влизане в някоя улица следва, при наличие на съответните пътни знаци, оптично и акустично предупреждение.

  Предлага се само като съставна част в комбинация с COMAND Online.

  Асистентът за разпознаване на пътни знаци и отделни функции не се предлага във всички държави. Оптичното и акустичното предупреждение за грешно включване при съответните указателни табели засега е на разположение само в Германия.

 • PRE-SAFE® Impulse Side

  PRE-SAFE® Impulse Side

  Изображението показва два автомобила, които пресичат кръстовище.
  Повторно гледане

  PRE-SAFE® Impulse Side

  PRE-SAFE® Impulse Side е нова и изключителна: системата може да подготви пътниците отпред със страничен импулс за страничен сблъсък и да намали риска от нараняване.

  Предлага се само като съставна част на пакет Пътни асистенти Plus.

 • PRE-SAFE® система

  PRE-SAFE® система

  Изображението онагледява функцията на PRE-SAFE® системата на Е-класа T-модел.

  PRE-SAFE® система

  Системата PRE-SAFE® може предварително да разпознае критични пътни ситуации и при грозяща опасност от произшествие да вземе превантивни мерки за защита за пътниците. В обема на функциите освен реверсивното обтягане на предпазния колан и други мерки, сега е включен и PRE-SAFE® Sound.