В-класа.

За най-доброто, което предстои.

Ние си запазваме правото да променяме предоставените на този сайт данни, по-специално типовете модели, конструкции, характеристики, технически данни, цени. Показваните данни може да не са актуални. Изложените на уебсайта снимки рисунки и чертежи са с илюстративна цел, показаните стойности са ориентировъчни, т.е. не следва да се третират като обвързващо предложение.

Дизайн на автомобила


Дизайн на автомобила.

Новото поколение на В-класа Sports Tourers се представя по-спортно и индивидуално от всякога – с различни линии на оборудване, пакети на дизайна, както и атрактивни материали и цветове.

Дизайн на автомобила


Дизайн на автомобила.

Новото поколение на В-класа Sports Tourers се представя по-спортно и индивидуално от всякога – с различни линии на оборудване, пакети на дизайна, както и атрактивни материали и цветове.

Изображението показва В-класа Sports Tourer с лак в полярносребристо косо отпред в градска среда.
Изображението показва В-класа Sports Tourer с лак в полярносребристо косо отпред в градска среда.

Самоуверено-спортен външен вид.

Характерният екстериор на В-класата свързва функционален дизайн с изтънчен спортен характер и така обединява най-доброто от два свята.

Спортни линии от клиновиден преден капак през колоните на покрива до спортно-характерна задна част, към тях широко разположение на гумите и моделирани калници: един кратък поглед е достатъчен за да разпознаете, че В-класата е нещо съвсем специално.

Изображението показва динамично оформената предна част на В-класа Sports Tourer с опционални фарове LED High Performance.

Красиво и култивирано. От най-добрата компания.

Динамично оформена предна броня, филигранно очертани фарове – и изключителна светлинна инсценировка, която подарява толкова внимание, колкото и предизвиква.

В комбинация с предлаганите опционално фарове LED High Performance, при отключването на вратите синя светлина поздравява водача.

Изображението показва В-класа Sports Tourer косо отзад с поглед върху задната част и страната на спътника.

Мощен дизайн с голям комфорт на товарене.

Спортните пропорции осигуряват широк отвор на товарното отделение и нисък ръб на багажника. Модифицираната задна броня с подчертаваща контурите облицовка и хромирана декоративна лайстна задава динамични акценти.

На изображението е представена подчертано спортната линия AMG с къса хромирана декоративна лайстна и 2-поточна ауспухова система. С интегрираните в бронята ауспухови накрайници от благородна стомана тя осигурява особено мощен извод.

Кожените седалки в цвят червена боровинка задават моден акцент в купето на В-класа Sports Tourer.

Огнено послание без преувеличение.

Спортната елегантност формира функционалното купе на В-класа Sports Tourer. Моден акцент задават напр. комфортните седалки в кожа цвят червена боровинка с контрастни декоративни шевове.

В зависимост от линията на оборудване и пакета на разположение за избор стоят висококачествени материали и атрактивни цветове за декоративните елементи и тапицериите. Детайлите задават характерни акценти, като например галванизираните превключватели в сребрист хром за електрическото настройване на седалките. Истинският стил е въпрос на детайли.

Изображението показва кокпита на В-класата с пакет AMG Exсlusivе.

Когато погледите онемяват.

Тук се ценят ексклузивността, съвременността и индивидуалността. Това е видно в свободно стоящия дисплей на мултимедийната система, както и в благородната графика на циферблата на комбиинструмента.

Допълнителен акцент е и воланът с дизайн 3 спици: тук е представен във вариант скосен в долната част мултифункционален спортен волан от кожа с червени контрастни декоративни шевове. Стилният интериорен дизайн е перфектно представен с опционално амбиентно осветление с дванадесет различни цвята.

Изображението показва екстериорния дизайн на линия AMG на В-класа Sports Tourer във фронтален изглед.

Вие определяте характера.

Придайте на В-класата съвсем индивидуален характер – от класически до спортен. Благодарение на различните линии и пакети оборудване това е съвсем лесно. Отразена на снимката: мощната линия AMG.

Атрактивната линия Style задава индивидуални акценти и придава самоуверена нотка. За спортно-експресивен характер е подходяща линия на оборудване Urban, докато AMG линия на оборудване се грижи за динамично-спортен външен вид без еквивалент: изберете сами.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Впечатляващ комфорт и безупречна безопасност.

Mercedes-Benz Intelligent Drive


Mercedes-Benz Intelligent Drive.

Впечатляващ комфорт и безупречна безопасност.

Повреме на час-пик, на дълго шофиране през нощта или по непознати отсечки – Вашата В-класа Ви улеснява осезаемо в стресови ситуации. Зад това стои концепцията, която прави всяко шофиране в Mercedes-Benz безопасно и уникално: Mercedes-Benz Intelligent Drive. Защото времето, което прекарвате зад волана, е Вашето време. Време за релаксиране. Време, за да се заредите с енергия. За да достигате целите си преди всичко безопасно, но винаги без напрежение.

Intelligent Drive технологии


Mercedes-Benz Intelligent Drive – технологиите в детайли.

Впечатляващ комфорт и безупречна безопасност.

Intelligent Drive технологии


Mercedes-Benz Intelligent Drive – технологиите в детайли.

Впечатляващ комфорт и безупречна безопасност.

Асистент за задържане на автомобила в пътната лента.

Предупреждава Ви при непреднамерено напускане на пътната лента.

Изображението онагледява различни мерки за превантивна защита на пътниците, които са съставна част на PRE-SAFE® системата в В-класата.

PRE-SAFE® система

Изображението онагледява функцията на активния спирачен асистент в В-класа Sports Tourer.

Активен спирачен асистент

Червен триъгълник във външно огледало на В-класа Sports Tourers предупреждава водача за автомобили в сляпата зона.

Асистент за сляпа зона

Изображението онагледява функцията на асистента за дистанция DISTRONIC в В-класа Sports Tourer.

Асистент за дистанция DISTRONIC

Спирачен асистент BAS

Подпомага водача в случай на аварийно задействане на спирачката и така може да спести животоспасяващи метри.

Изображението онагледява функцията на асистента за разпознаване на пътни знаци в В-класа Sports Tourer.

Асистент за разпознаване на пътни знаци

Задвижването на всички колела 4MATIC се грижи при всяка пътна ситуация за възможно най-добро съотношение на динамика, сцепление и ефективност.

4MATIC

DYNAMIC SELECT

Предлага Ви четири различни програми за шофиране от подчертано спортна до особено ефективна.

Оптична помощ за паркиране: благодарение на камерата за заден ход във Вашата В-класа Sports Tourer се показва заобикалящата среда зад автомобила на дисплея на мултимедийната система.

Камера за заден ход

Асистентът за паркиране в В-класа Sports Tourer съобщава на водача за разпознати паркоместа и така улеснява търсенето на паркомясто.

Асистент за паркиране

Изображението показва визуализацията на навигацията с топографско изображение на картата като съставна част от COMAND Online в В-класата.

COMAND Online

Изображението онагледява начина на функциониране на Live Traffic Information за предаване в реално време на информация за трафика в В-класа Sports Tourer.

Live Traffic Information

На изображението е представена визуализацията на асистента за адаптивни дълги светлини на комбиинструмента на В-класа Sports Tourer.

Асистент за адаптивни дълги светлини

Изображението показва детайлен изглед на В-класа Sports Tourer с фарове LED High Performance.

Фарове LED High Performance

Вариативност


Вариативност.

Готови ли сте? Вашата В-класа Ви очаква. С оферта за пространство, която няма равна при тази класа.

Вариативност


Вариативност.

Готови ли сте? Вашата В-класа Ви очаква. С оферта за пространство, която няма равна при тази класа.

Съжаляваме, но вашето устройство не поддържа тази функция.

Съжаляваме, но вашето устройство не поддържа тази функция.

Моля, опитайте завъртите устройството, за да активирате режим Landscape. Или използвайте устройство с по-висока резолюция.

В идеален ред.

Вземете в кабината на В-класа всичко от което бихте могли да имате нужда на път.
Изображението показва полезните пособия за подреждане в купето на Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer от странична перспектива.
Close
Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer може да се поръча при желание с практична поставка за чаши за две напитки.

Сигурна опора за две чаши: поставката за чаши на средната конзола.

Още по-практично, отколкото предполагахте.
Заряден кабел, козметични кърпички, провизии… Който оформя гъвкаво ежедневието си, трябва да бъде готов при всякакви случаи. Добре, че в В-класата всичко намира подходящо място.
Допълнително към многобройните отделения за вещи в кабината, пакет Отделения за вещи предлага и други полезни пособия за подреждане. Той се състои от отделение за очила в таванния модул за управление, мрежи за багаж на задната страна на предните седалки, мрежа за багаж в пространството за краката на спътника, сгъваеми масички на облегалките на водача и спътника, както и кутии за вещи под предните седалки.
Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer се предлага по желание с полезни пособия за подреждане като кутиите за вещи под предните седалки в кабината.

Практичните кутии за вещи под предните седалки предлагат допълнително място за вещи.

Толкова гъвкав, колкото Вашия живот.

Шумна компания или място за ски? Задната част на В-класата е оборудвана и за двете. И за повече.
Изображението показва задната част на Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer със сгъваеми масички и мрежи за багаж от пакет Отделения за вещи от странична перспектива.
Close
Много удоволствие в задната част на купето.

Каквото и да предприемете – в променливата задна част на В-класа всяко пътуване става по-приятно, развлекателно и безопасно.

Съдържащите се в пакет Отделения за вещи сгъваеми масички на облегалките на водача и спътника са подходящи за хранене, рисуване и игра. Провизиите и принадлежностите чакат в мрежите за багаж отдолу.

При желание в двете външни места в задната част на автомобила са интегрирани две детски столчета, окомплектовани с демонтируем страничен подглавник за безопасна опора.

Дългите предмет могат да се натоварят удобно през сгъваемия подлакътник на опционалната система EASY-VARIO-PLUS, без да пречат на пътниците в задната част.

Анимацията показва как се сгъва надолу подлакътникът на системата EASY-VARIO-PLUS в задната част на купето на Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer и как се натоварва чифт ски.
Повторно гледане
Анимацията показва задната седалка в Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer в смяна от изходно състояние към готово за ползване интегрирано детско столче, включително страничен подглавник, и обратно.
Повторно гледане

Товарно отделение-мечта.

От 488 на 1547 литра за един миг: когато има транспортни задачи, В-класата приема почти всяко предизвикателство.
Изображението представя изглед от отворения багажник на Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer.
Close
Анимацията показва разгъването на мрежата за багаж зад облегалката на задната седалка, както и понижаването на пода на товарното отделение в багажника на Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer с пакет Товарно отделение.
Повторно гледане
Анимацията показва разгъването на мрежата за багаж зад облегалката на задната седалка, както и понижаването на пода на товарното отделение в багажника на Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer с пакет Товарно отделение.
Повторно гледане
Товарене? Става перфектно!

Днес на семеен излет, утре до строителния магазин, вдругиден на почивка: с опционалната система EASY-VARIO-PLUS включително пакет Товарно отделение можете да разширявате багажника на Вашата В-класа според необходимостта.

Така например облегалките на задните седалки могат да се приведат в 90°-Cargo позиция или задните седалки да бъдат плъзнати напред напълно, съотв. разделени в съотношение 1/3 zu 2/3.

Регулируемият под на товарното отделение прави място за високи предмети, когато е в долна позиция. Позициониран по-високо, той образува с ръба на багажника почти равна повърхност, която може да се разшири още чрез сгъване на облегалките на задните седалки. Седалката на спътника също се сгъва напред, за да натоварите особено дълъг багаж.

Най-добрата причина да бъдете активни.

Качете се и открийте нови хоризонти. С подходящите аксесоари Вашата В-класа е оборудвана за всяко приключение.
Изображението показва Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer с багажна кутия на покрива.
Close
Неограничени възможности.

Имате специални планове? С оригиналните аксесоари Mercedes-Benz извличате максимум многостранност от Вашата В-класа. Върху подходящия багажник за покрива можете да натоварите безпроблемно напр. спортни уреди или допълнителен багаж. Велосипедите и електрическите велосипеди пътуват стъпили на задния багажник за велосипеди.

Красиви и практични идеи Ви канят за индивидуално изграждане на купето: с детско столче, закачалка за дрехи или хладилна кутия (назоваваме само някои от тях) Вие и Вашата В-класа ставате перфектен екип в почти всички житейски ситуации. Обмислените решения за големи и малки багажи създават ред и прегледност в товарното отделение. С рафинираните екстри придавате на Вашата В-класа оптичен последен шлиф.

Изображението показва снимка в близък план на закрепената за подглавника закачалка за дрехи Style & Travel Equipment.
Поглед в Mercedes-Benz багажна кутия на покрива 400 с носач на ски включително два чифта ски.

Многостранно използваема: Mercedes-Benz багажна кутия на покрива 400, тук с носач на ски.

Анимацията показва повишаването и повторното понижаване на натоварен с два велосипеда заден багажник за велосипеди на Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer.
Повторно гледане

Възможност за свързване


Свързване.

Вашият достъп до дигиталния свят на Mercedes-Benz.

Възможност за свързване


Свързване.

Вашият достъп до дигиталния свят на Mercedes-Benz.

Запознайте се с онлайн базираното свързване в мрежа между автомобила и външния свят.

Най-добрата връзка с Вашия автомобил – Mercedes me connect.

Най-добрата връзка с Вашия автомобил – Mercedes me connect.

С Mercedes me connect Вие, Вашият смартфон и Вашият Mercedes-Benz влизате в една очарователна връзка. Независимо дали сте на път или у дома – с Mercedes me connect можете лесно да проверите онлайн важни данни на автомобила, като пробег в км, налягане в гумите и напълване на резервоара през Mercedes me Portal или в приложението Mercedes me App. Теледиагностиката, техническото обслужване и асистирането при авария и произшествия, както и системата за спешни повиквания на Mercedes-Benz Ви предлагат свързани в мрежа мерки за безопасност. Можете удобно да изпратите крайните цели на пътуването от Вашия смартфон до Вашия Mercedes-Benz. 

Регистрирайте се и използвайте други услуги, които ще обогатят и улеснят Вашето мобилно ежедневие.

Така активирате Вашите услуги Mercedes me connect.

Така активирате Вашите услуги Mercedes me connect.

В днешно време никой не трябва да се отказва от дигиталния комфорт. Вие също. Регистрирайте се в Mercedes me Portal. Веднага след като се регистрирате, Вашият Mercedes-Benz партньор ще свърже Вашия Mercedes me акаунт с Вашия автомобил. След това ще можете да активирате желаните от Вас настройки, приложения и услуги, както и да ги деактивирате отново. Изключително гъвкаво, изключително лично. По всяко време и навсякъде.

Изображения и филми


Изображения и филми на В-класа Sports Tourer.

Изображения и филми


Изображения и филми на В-класа Sports Tourer.

Изображението показва Mercedes-Benz В-класа Sports Tourer косо отпред с поглед върху страната на спътника.
Видеото представя В-класа по време на пътуване и показва детайлите в интериора и екстериора.
Повторно гледане
Изображението показва паркирана на края на пътното платно В-класа в цвят Юпитер червен с линия AMG.
Изображението показва интериора на В-класа линия AMG от фронтална перспектива.
Изображението показва динамична снимка на В-класа в полупрофил отпред при шофиране в завой.
Изображението показва предната и страничната част на Mercedes-Benz В-класа линия AMG в градска среда.
На изображението е представена В-класа Sports Tourer косо отзад с поглед върху страната на водача.
Изображението показва В-класа в градско движение косо отпред с Gründerzeit-булевард и фонтани на заден план.
Изображението показва моментна снимка на В-класа по пътя покрай сгради от епохата Gründerzeit.
Изображението показва паркирана В-класа отпред със сгради от епохата Gründerzeit на заден план
Изображението показва фронтална моментна снимка на В-класа по второстепенен път със завои през гориста местност.
Изображението показва В-класа косо отзад по пътя покрай сгради от епохата Gründerzeit.
Фрагментът на изображението показва отгоре предния капак и предната част на паркираната на павирана настилка В-класа.