Зареждане на път на все повече обществени зарядни станции.

Изображението показва Mercedes-Benz EQC в страничен изглед.

Зареждане на път на все повече обществени зарядни станции.

Където и да сте по време на път: можете да зареждате Вашия автомобил на голям брой обществени AC-зарядни станции (променлив ток) или на специални DC-зарядни станции за бързо зареждане (постоянен ток) като IONITY.

А в града града имате богат избор от обществени места за зареждане. Без значение дали в закрити паркинги, на паркинги пред супермаркетите или дори при възможност за паркиране в края на пътното платно. Тези зарядни станции предлагат зарядна мощност от до 50 kW и заедно с това възможността да зареждате Вашия автомобил в най-кратко време.
При пътуване на дълги разстояния се възползвате от с мрежа за зареждане с широко покритие на места за почивка и паркоместа на автомагистралите. С разполагаема зарядна мощност от до 350 kW не трябва да планирате продължителни спирания за зареждане.

Намерете най-бързия маршрут включително спирания за зареждане.

Изображението показва мултимедийния дисплей в Mercedes-Benz EQC.

Намерете най-бързия маршрут включително спирания за зареждане.

Дори и дългите пътувания с Вашия електрически автомобил не представляват проблем благодарение на навигацията с Electric Intelligence. Като взима предвид фактори като степен на зареденост, време и информация за трафика тя изчислява оптимален маршрут - включително спирания за зареждане, в случай че е необходимо. При това с предпочитание се планират зарядни станции за бързо зареждане с цел необходимите спирания за зареждане да бъдат възможнонай-кратки. Когато стигнете до зарядна станция, Вие получавате конкретни данни за необходимото време за зареждане и получавате уведомление от приложението Mercedes me, веднага щом Вашата степен на зареденост е достатъчна, за да продължите пътуването - за да достигнете до вашата цел възможно най-бързо. 

Регистрирайте се веднъж. Зареждайте навсякъде. С Mercedes me Charge.

Изображението показва Mercedes-Benz EQC в страничен изглед на предната част.
Видеото показва как може да се използва картата Mercedes me Charge.
Повторно гледане

Регистрирайте се веднъж. Зареждайте навсякъде. С Mercedes me Charge.

с Mercedes me Charge само с един договор получавате достъп до множество обществени зарядни станции в цяла Европа, които се намират напр. в града, в търговски центрове или места за почивка. Приложението Mercedes me показва предварително точното разположение, актуалната достъпност и цената на избраната зарядна станция. Тази информация е достъпна също и през навигационната система в автомобила и се използва от навигацията с Electric Intelligence, за да изчисли комфортен и ефективен по отношение на времето маршрут включително спирания за зареждане за напълно електрически автомобили. Идентификацията на колонката за зареждане се извършва през индикацията в мултимедийната система MBUX, приложението Mercedes me или Mercedes me Charge карта за зареждане. Всичко останало се регулира напълно автоматично през Mercedes me Charge.  

Какви предимства предлага IONITY?

Изображението визуализира зарядния процес при Mercedes-Benz EQC на IONITY зарядна станция.

Какви предимства предлага IONITY?

IONITY е Joint Venture на автомобилните производители Mercedes-Benz Group AG, BMW Group, Ford Motor Company, както и на Volkswagen AG с Audi и Porsche. Той е създаден, за да осъществи мрежа от надеждни и високоефективни зарядни станции за бързо зареждане по основните европейски пътища. Със своята мощност от до 350 kW тези станции позволяват максимално кратко време за зареждане . И най-доброто: всички IONITY колонки са напълно интегрирани в Mercedes me Charge, достъпът и отчитането се извършват лесно както обикновено през Mercedes me Charge.

На IONITY колонка за зареждане зареждате на битови цени на електроенергията: при ползването през Mercedes me Charge EQC клиентите се възползват от изгодни цени на електроенергията от X,XX€ за всеки зареден киловатчас. Заедно с това IONITY позволява да се наслаждавате на предимствата на електромобилността и на дълги разстояния.

Въпроси и отговори.

 • Как да намеря зарядна станция?


  Ще анмерите лесно зарядна станция през Вашата MBUX мултимедийна система или приложението Mercedes me. Полезен съвет: използвайте навигацията с Electric Intelligence.
  Интелигентен алгоритъм планира най-ефективните най-ефективните по отношение на времето спирания за зареждане и Ви ги предлага.

   

 • Как да заредя на обществена зарядна станция?


  На колонката за зареждане достъпът се осъществява през Mercedes me Charge, лесно MBUX мултимедийната система, приложението Mercedes me или Mercedes me Charge картата за зареждане. За да стартирате зарядния процес, следвайте инструкциите на съответната зарядна станция.

   

 • Какви са предимствата на Mercedes me Charge?


  С Mercedes me Charge се възползвате от максимален комфорт при ползване в съчетание с висока гъвкавост. Зареждайте на множество обществени зарядни станции при максимална прозрачност на разходите. С регистрацията имате достъп до всички оференти в мрежата за зареждане на Mercedes me Charge. Централното отчитане и преглед на разходите се поема за Вас от Mercedes me Charge.

   

 • За кой автомобил е достъпна Mercedes me Charge?


  Mercedes me Charge е достъпна в електрически автомобили Mercedes-Benz от конструктивен тип EQ, както и в избрани Plug-in хибридни автомобили. Моля, информирайте се при Вашия EQ дилър за актуалната оферта.

   

 • Как може да използвам услугата Mercedes me Charge?


  За да използвате услугата, активирайте Вашия Mercedes me акаунт. В следващата стъпка изберете Вашия автомобил и активирайте услугата Mercedes me Charge в прегледа на услугите. Накрая сключвате Вашия Mercedes me Charge договор за зареждане. След това можете да стартирате зарядния процес на автомобила през приложението, MBUX мултимедийната система или също през Mercedes me Charge RFID-картата директно на колонката за зареждане. Можете да изгледате видеото с инструкции за регистрация във Вашето приложение Mercedes me или в дигиталното ръководство за експлоатация на Вашия автомобил.