Задвижване на автомобила.

Толкова мощност, колкото желаете.

Да работиш в най-затрудняващи условия. От рано сутрин, до късно вечер. Или при силен снеговалеж през цялата нощ. Затова се искат здрави нерви. Или мощен партньор като Mercedes-Benz Unimog U 300/U 400/U 500. С него винаги сте на ниво и имате на разположение необходимата сила за справяне с всякакви задачи.

Трансмисия

Напълно синхронизирана електропневматична механична предавателна кутия с 8 предни и 6 до 8 задни предавки осигурява подходящия работен режим за всяка операция. Освен това на Ваше разположение е и системата за бързо реверсивно превключване EQR за синхронизирано преминаване от предна към задна предавка - например при почистване на паркинги или при освобождаване от затъване в мека почва.

Превключване на предавките Telligent®

Просто бутвате с пръст скоростния лост и натискате съединителя – едва ли може да превключвате по-бързо.

AutomaticShift

За комфортно шофиране и работа – без съединител.

Работни и „пълзящи” предавки

Допълват основната предавателна кутия. Предимството на изцяло използваемите работни предавки (8/8) е, че разширяват скоростния диапазон и повишават тягата. С „пълзящите” предавки (8/8) дори при най-ниска скорост валовете за отвеждане на мощност получават пълната си порция от въртящ момент.

Автоматизиран съединител с преобразувател на въртящия момент

Позволява въртящият момент при потегляне да се увеличи двойно в сравнение с постъпващия от двигателя – идеално за теглене на тежки товари.

Хидростатичен режим на движение

Позволява комфортно регулиране на работната скорост при постоянни обороти на двигателя и на валовете за отвеждане на мощност – дори при изкачвания или с ремарке.

Mercedes-Benz Bulgaria