Рентабилност и екология.

Там, където се раждат изключителните неща

Сърцето на Unimog U 300/U 400/U 500 са неговите модерни двигатели Euro 4. В тях са съчетани ефективно разгръщане на мощността с нисък разход на гориво и безупречна екологичност. Силата на Unimog U 300/U 400/U 500 достига до 210 кВт. Освен това Вие имате на разположение режим на движение и режим на работа – в зависимост от ситуацията при употреба. Последна дума на техниката е BlueTec® – екологичната дизелова SCR технология на Mercedes-Benz, с чиято помощ оптимизирате не само разхода на гориво, но и намалявате нивата на вредни газове и изпълнявате европейския стандарт Euro 5.

Двигателите Mercedes-Benz

Директно впръскване на горивото, три клапана на цилиндър, турбокомпресор, междинен охладител, широки диапазони на постоянна мощност, високи мощностни резерви – това са характеристиките, които отличават модерните Euro 5 мотори с дълги сервизни интервали. С тях ще бъдете екипирани по най-добрия начин за всевъзможни изпитания. Мощностният потенциал варира от 115 кВт (156 к.с.) до 210 кВт (286 к.с.).

BlueTec®

Понижава емисиите на азотни окиси и твърди частици и оптимизира разхода на гориво, без да намалява мощността на дизеловия двигател.

Режими за движение и за работа

С натискане на бутон избирате подходящата настройка на двигателя в зависимост от експлоатационния режим. В режима за движение ще се възползвате от еластичната промяна на оборотите на пътя, режимът за работа с допълнителни устройства и върху пресечен терен гарантира поддържане на необходимите обороти с минимални отклонения.

Готов за работа до -30° C

Благодарение на топлоизолиращите материали, подсиления акумулатор за по-сигурно стартиране на двигателя, отопляемия осушител на въздуха за спирачната система, подгряването на горивото и двигателя и отопляемото челно стъкло.

Mercedes-Benz Bulgaria