Задвижване на допълнителни устройства

Прецизно дозирана мощ

Unimog U 20 е еднакво добре подготвен за най-разнообразни условия и дейности. За целта той е екипиран с комплект от мощни и ефективни агрегати за задвижване на механични и хидравлични спомагателни устройства, които напразно ще търсите при конкуренцията. Дори в най-тежката зима няма нужда да се тревожите за Unimog U 20. Той винаги е готов за работа – благодарение на подсиления акумулатор за по-сигурно стартиране, на отопляемия осушител за спирачната система, както и на предварителното подгряване на двигателя.

Преден вал за отвеждане на мощност

Директно механично задвижване на работната техника от силовия тракт. Идеално решение за устройства с нужда от висока мощност. Възможно е използването на максималната мощност на мотора от 110 кВт (150 к.с.). Електронното управление на двигателя позволява финото регулиране на оборотите и безстепенното им поддържане в границата между 420 и 1000 об./мин

Спомагателно задвижване

Чрез механизма за отвеждане на мощност от предавателната кутия могат да се задвижват устройства като например типичните за крановете хидравлични помпи. Включването им става с лостче на централната конзола.

Програмируема бордова електроника

Базовите настройки на Unimog U 20 могат да бъдат променени бързо и лесно от вашия Unimog сервиз в зависимост от конкретното приложение. Това облекчава задачата на водача в критични ситуации.

Концепция на хидравликата

Ключовият елемент за високата ефективност на Unimog U 20 е неговата мощна хидравлична уредба. Базовият пакет се състои от два хидравлични кръга с дебит 24 и съответно 48 литра в минута и 200 бара работно налягане. Системата е изключително подходяща за управление на снегорин или разпръскваща машина, респ. косачка. Като опция се предлага хидравличен цилиндър, повдигащ задната платформа за саморазтоварване.

Работна хидравлика

Пакетът с оборудване включва два независими един от друг хидравлични кръга. Първият кръг командва движенията на допълнително монтираното устройство. Вторият кръг захранва постоянни консуматори на енергия като например разпръскващи устройства с дебит до 48 литра в минута, като това става независимо от първия кръг. С промощта на специален клапан можете да разменяте потоците на двата кръга. Така се гарантира удобното и лесно управление на всякакъв тип устройства.

Вярна служба през зимата

Машина, която е перфектно пригодена за минусови температури - дори в най-тежката зима Unimog е винаги готов за нови подвизи. За това се грижат подсилен акумулатор с повишена сигурност за безпроблемен старт, отопляем осушител за спирачната система, както и предварителното подгряване на двигателя.

Лесно свързване на устройства

Оцветените по различен начин и номерирани хидравлични куплунги улесняват включването на устройства, а стандартизираните куплунги правят смяната на тези устройства съвсем лесна. Практичен детайл: хидравликата се командва с удобен джойстик.

Mercedes-Benz Bulgaria