Косене.

Късо подстригване.

За окосяване на канавки, странични ивици или банкети, за мулчиране на незасадени участъци, за оформяне дъната на изкопи и още много други дейности в малката община или големия град - Mercedes-Benz Unimog е готов с нужната комбинация от допълнителни съоръжения.
Например възложената ви задача може да бъде изпълнена от само един работник, който управлява Unimog с монтирана отпред или отзад косачка.

Изключително практична е функцията за преместване на волана VarioPilot®, при която в зависимост от работната ситуация кормилната колона може да се придвижи от лявата към дясната страна на кабината с едно движение на ръката. Благодарение на това ще имате винаги най-добрия обзор към околния трафик и работните зони. Може да предпочетете и варианта с две монтирани отпред косачки и тогава ще имате избор между управление от един или двама души. Може дори да изпълнявате три работни операции с едно преминаване – чрез тройната комбинация от една косачки за крайпътни ивици и две за канавки (отпред и на платформата). Толкова ефективно не може да работи никой камион или комунален автомобил. В допълнение Unimog разполага с две иновации, облекчаващи още повече косенето – специална врата с панорамен прозорец с чистачка и въртяща се седалка с пневматично окачване за удобна работа с уредите и безпрепятствен обзор към дясната работна зона.

Mercedes-Benz Bulgaria