Борба с горски пожари

Този, който минава през огън.

Стръмни брегове, гъсти гори, песъчлива почва – по цял свят има региони, където обикновените машини на пожарните команди не успяват да стигнат. Решението в такива случаи се нарича Mercedes-Benz Unimog. Благодарение на ненадминатата си проходимост в трудни терени, той е идеалният патрулен автомобил в застрашени от пожари местности и надежден партньор с уникален потенциал за спешни действия.

При борбата с горските пожари едно нещо е на първо място: да може да се доверите на машината си. Затова при Unimog сигурността е винаги на първо място и това важи дори за най-малките детайли. Като начало машината притежава комплексна система за самозащита, включваща разпръскване на пяна под високо налягане, защитни решетки и рама срещу клони – така можете да атакувате дори огнени прегради, без да понесете щети. Допълнителна защита срещу огъня предоставят и специалните огнеупорни изолации на тръбопроводите и кабелите. Всички основни агрегати са механично защитени и максимално високо разположени, с цел осигуряване на възможно най-голям пътен просвет в екстремни условия.

Наред с всичко останало Unimog предлага и почти безгранични възможности за допълнително екипиране. Ето само няколко примера в тази връзка: двойната кабина с до шест места позволява бърз и сигурен превоз на хора до горещата точка. Освен това автомобилът остава незаменим помощник на огнеборците дори в най-заплетените ситуации. Практичният отвор в покрива прави възможно ръчното гасене на пожари без да се излиза от автомобила. И това съвсем не е всичко. Резервоари за вода или пяна с обем до 6000 литра, помпи с високо, средно и ниско налягане, места за съхраняване на различни видове специално оборудване, устройства за навиване на маркучи, разпръсквачи на дъното на машината за гасене на огън по земята – Unimog може да предложи всичко в зависимост от конкретните нужди.

Mercedes-Benz Bulgaria