Оборудване, с което разполагате при всяко пътуване:

за още по-висока ефективност

В новия Atego са приложени различни технически решения за по-икономично извършване на бъдещите дейности в сферата на дистрибуторския транспорт. Това означава нисък разход на гориво. Както и ниски общи разходи за дейността – през целия дълъг експлоатационен живот на автомобила.

За да стане лекият дистрибуторски транспорт още по-ефективен и рентабилен, при проектирането на новия Atego е отделено специално внимание на икономичното функциониране.

Пример за това са новите двигатели, които отговарят на изискванията на стандарта за емисии Euro VI. Тези ефективни по отношение на горивото 4- и 6-цилиндрови редови двигатели се отличават едновременно с особено нисък разход на гориво и висока надеждност. За ниския разход на гориво допринася и икономичното функциониране на допълнителните консуматори на енергия, предлаганата като опция автоматична трансмисия Mercedes PowerShift 3 и оптимизираните конфигурации на силовия тракт. Допълнително интегрираният в инструменталния блок FleetBoard® EcoSupport, който е част от стандартното оборудване, помага на шофьора да поддържа икономичен стил на шофиране. Общите разходи за експлоатация на Atego са намалени и благодарение на по-дългите сервизни интервали, по-дългия експлоатационен живот на много от компонентите и специалната конструкция, улесняваща ремонта и поддръжката на автомобила.

Друга особеност на новия Atego, която ви помага да намалите разходите още от самото начало, е още по-добрата пригодност за монтиране на надстройки. Освен това, стандартната спирачна система с електронно управление и ABS, системата за контрол на сцеплението при ускоряване и асистентът за потегляне по нагорнище подобряват реакцията на автомобила при използване на спирачките.

В допълнение към това стандартно оборудване, предлаганите като опция услуги за повишаване на ефективността, напр. FleetBoard®, също спомагат за повишаване на икономическата ефективност на дейността в сектора на дистрибуторския транспорт. Както виждате, ние полагаме максимални усилия, за да може новият Atego да ви осигури допълнителната ефективност, която е от решаващо значение за вас – както днес, така и в бъдеще.