Създаден специално за целите на лекия

дистрибуторски транспорт

Работното място на шофьора с нов и още по-ергономичен дизайн предлага още повече комфорт и създава идеални условия за работа в сферата на лекия дистрибуторски транспорт. Ще бъдете впечатлени също така от новите Euro VI двигатели, които са част от стандартното оборудване, както и от характерното стабилно поведение на Atego на пътя.

Новият Atego е представител на новото поколение камиони, отличаващи се с много нови системи и функции, разработени с цел да се облекчи работата в сферата на лекия дистрибуторски транспорт.

Кабина, оборудване.

Кабините с нов дизайн, на които в голяма степен се дължи ефектният и отличителен външен вид на Atego, надвишават очакванията и по отношение на интериорното оформление и оборудване. За да отговори по-добре на изискванията, свързани с конкретното приложение, Atego се предлага с кокпит в три различни варианта, осигуряващи високо ниво на комфорт по време на шофиране и ергономични условия, благодарение на удобните седалки, новия инструментален блок и новия мултифункционален волан. Всички органи за управление и места за съхранение на вещи са позиционирани максимално удобно и улесняват използването им по време на пътуване.

Двигатели, трансмисии.

Още след потеглянето на автомобила вие ще се убедите в многобройните експлоатационни предимства на Atego – напр. новата кормилна уредба, новоразработеният водач на задната ос, предлаганата като опция автоматична трансмисия Mercedes PowerShift 3, както и 4 и 6-цилиндровите редови двигатели, които са по-мощни, но същевременно по-ефективни по отношение на разхода на гориво.

Комфорт при шофиране, пригодност за монтиране на надстройки.

Базирайки се на факта, че строителството е свързано с различни транспортни дейности и приложения на автомобилите, новият Atego предлага и много възможности за монтиране на надстройки, които могат да отговорят на практика на всякакви изисквания. Предлагат се огромен брой специализирани решения – от различни фабрични подготовки за монтаж до монтирани (като опция) многоместни кабини. В резултат на това, с новия Atego вие ще сте още по-подготвени за ежедневните транспортни задачи, свързани с превозването на строителни материали. Освен това Atego е проектиран така, че да е полезен за вашата дейност още дълго време.