Новото измерение на комфорта

Изключителни качества – до най-малките детайли

Наново разработеният Actros дефинира по изцяло нов начин понятия като свобода на движение, чувство за простор и атмосфера, без да се пренебрегват и ежедневните работни задължения на шофьора.
Едно съвременно работно място, атрактивни условия за почивка и същевременно място за спокоен сън – кабините на новия Actros с нов дизайн отговарят на този стандарт във всяко отношение. Това важи с особена сила за GigaSpace. Този вариант ви позволява да се насладите по един вълнуващ начин на новото измерение в транспорта на дълги разстояния, с впечатляващо голяма вътрешна височина* от 2.13 m и оптимално съотношение между обем на отделенията за багаж и свобода на движение. Новият Actros задава стандартите и по отношение на ширината, тъй като вариантите с ширина 2300 mm се предлагат като опция с изцяло равен под. Отделенията за багаж в кабините с ширина 2500 mm са разположени по-назад в дясната половина и така създават впечатляваща вътрешна височина над предното стъкло.

Добавяне на ново измерение към комфортните условия за работа, почивка и сън

Целта при създаването на работното място бе да се постигне по-добра ергономика с помощта на практични решения. Това, което звучи толкова просто и осигурява толкова удобства, когато сте на път, е всъщност резултат на цяла последователност от прецизно съгласувани компоненти – в ергономично и функционално отношение. Това включва новия кокпит, ориентиран към шофьора, новоразработените седалки, новия мултифункционален волан и отделенията за вещи, които са леснодостъпни от седалката на шофьора. Накратко: Всичко може да се използва интуитивно и е прецизно адаптирано към работните потоци в транспорта на дълги разстояния.

Основни фактори, допринасящи за приятната атмосфера в Actros, са например уютният интериорен дизайн и атрактивните цветови схеми, отличителното стилово оформление и висококачествените леснопочистващи се материали. Има ясно разграничение между работното място зоната за почивка. Внимателно разработената концепция за условията за почивка и по-специално новата концепция SoloStar осигуряват максимална релаксация в периодите на почивка. Новите легла гарантират спокоен сън. Многобройни практични детайли и предлагани като опция интериорни концепции помагат на шофьора да се чувства комфортно и придават индивидуалност на кабината.

* Вътрешна височина между седалките