Рама и ходова част

Пневматично окачване на всички колела.

Независимо от вида на монтираната надстройка, пневматичното окчаване на Econic ви осигурява сериозни предимства. Серийната система за електронно регулиране на нивото автоматично съобразява налягането във въздушните мехове с различните степени на натоварване. Освен това системата дава възможност за регулиране на просвета или ъгъла на предния и заден надвес според експлоатационните или метереологичните условия. Всички версии на автомобила се предлагат с устройство за повдигане и спускане, с което в зависимост от варианта, Econic може да бъде повдигнат с до 200 мм или спуснат с до 60 мм.

Концепция с ниска рама

Концепцията с ниска рама на Econic има значителни предимства - конструкцията се състои от две части с по-ниска предна секция, позволяваща лесен достъп до кабината. Задната част осигурява възможно най-голяма гъвкавост, както и скъсяване на междуосието и надстройките при запазване на товарния обем. Възможни са по-ниски надстройки със същия полезен товар и по-добра маневреност – защото благодарение на концепцията на своята рама Econic притежава по-нисък център на тежестта и в резултат отлично поведение на пътя.

Удобна за монтаж на надстройки

Рамата на Econic е с оптимизирано тегло и въпреки това е изключително здрава и устойчива на усукване. Тъй като липсват стърчащи над горния ръб на гредите детайли, тя е подходяща за монтаж на всякакви видове надстройки. 50-милиметровите отвори дават възможност за индивидуални, рентабилни решения за надстройките, и то без допълнително пробиване. Това означава, че катодното галванично покритие - най-добрата известна до момента корозионна защита - запазва целостта и качествата си.