Устойчив отвън и отвътре. Нова дефиниция на здравината

Arocs. Камион, който действително отговаря на единствения стандарт, който следва да бъде приложен – дори и в трудни условия: реалния живот.

Независимо дали са във вариант на седлови влекач, фиксирана надстройка, автобетоносмесител или тежкотоварен самосвал, онроуд версиите на Arocs и версиите със задвижване на всички колела се отличават с оптимални работни характеристики и изключителна здравина и стабилност при изпълнение на всякакви транспортни задачи в строителството.

Цялата тази здравина и товароносимост на Arocs важи и за кабините на този автомобил. Здравият корпус на кабината е изработен изцяло от галванизирана ламарина и се отличава с атлетичен и мощен дизайн. С абсолютно стабилна и устойчива на високи натоварвания конструкция са не само компонентите, които се виждат от пръв поглед. Компонентите на шасито и окачването също са оптимизирани за строителни работи. Освен това правят впечатление и предлаганите два варианта на рамата на Arocs, които са с различна конфигурация и са изключително устойчиви дори и в най-трудни условия. Принос за това имат и други системи, напр. проектираната за превоз на тежки товари система на задвижване, която е с автоматизирана трансмисия Mercedes PowerShift 3 – всички компоненти са оптимално комбинирани и са изключително надеждни. Затова големите предни/задни ъгли на преодоляване на наклон и препятствия между осите вече не предизвикват страх и паника, тъй като Arocs е подготвен за такива екстремни ситуации на строителната площадка – благодарение на конструкцията с оптимизиран пътен просвет. Както се вижда, Arocs е в състояние да се справи с всякакви задачи.