За по-ефективно шофиране и за по-висока рентабилност

По време на разработването и конструирането на Arocs бяха приложени различни технически мерки с една единствена цел: повишаване на ефективността. По-конкретно: по-нисък разход на гориво и по-ниски общи разходи. Още от първия ден на експлоатация на автомобила. И през целия срок на експлоатация.

Arocs позволява да повишите ефективността на транспорта при строителни работи повече от всякога досега. Защото се правят икономии в най-важния аспект – разхода на гориво. Основен принос за това има автоматизираната трансмисия Mercedes PowerShift 3, която е част от стандартното оборудване на Arocs. Но общата висока ефективност на Arocs води началото си доста преди това: от мощните Euro VI двигатели, които от една страна са доста по-икономични, а от друга страна се отличават с по-дълъг експлоатационен живот. Допълнителни консуматори на енергия, които са оптимизирани по отношение на разхода, подобрена аеродинамика и ниско съпротивление на гумите – всички тези фактори допринасят също за намаляване на разходите за гориво.

За икономията на гориво допринасят и асистиращите системи за шофьора, напр. FleetBoard® EcoSupport (стандартно оборудване) и FleetBoard® Driving Analysis (предлаган като опция).

Общите разходи за експлоатация на Arocs са намалени и благодарение на дългите и съобразени с натоварването сервизни интервали, както и конструкцията, улесняваща ремонта и поддръжката на автомобила. Удълженият експлоатационен живот на много от компонентите и отличната пригодност за монтиране на надстройки също допринасят за икономичната експлоатация на Arocs.

В заключение: Независимо от конкретната дейност в сектора на строителството, Arocs ви помага да работите още по-ефективно и успешно. Ежедневно. Във всяка сфера на приложение, свързана със строителството.