Повече от автомобил

Автомобил от нова класа

Antos задава нов стандарт за камионите в сферата на тежкия дистрибуторски транспорт

Никога досега в историята на Mercedes-Benz товарните автомобили не са били оборудвани толкова добре спрямо потребностите на дистрибуторския транспорт над 18 тона. Новата класа на този автомобил обаче не се ограничава само до новото име. Antos изпраща недвусмислено послание и във визуално отношение – с дизайн, който от една страна ясно показва, че това е камион от фамилията на Mercedes-Benz, а от друга страна с всеки свой детайл отразява изключителната функционалност и ефективност на автомобила. Не по-малко впечатляващи са и техническите решения: от предната броня до крайната напречна греда – всичко е проектирано така, че да ви улесни в трудното ежедневие и да ви помогне да изпълните добре работните си задължения. Решения, които ви помагат да спазвате сроковете и да работите рентабилно. По отношение на надстройките Antos също показва своята положителна страна: той позволява да се използват конфигурации, които са оптимални за вашата дейност, за конкретния отрасъл и вашите изисквания.

Управление на автомобила – от нова класа

Antos улеснява и повишава ефективността на тежкия дистрибуторски транспорт. Кабините са със стандартна ширина от 2300 мм, която отговаря на всякакви изисквания по отношение на дължината на каросерията, полезния товар, интериорното пространство и полезрението на шофьора. Вътре в кабината, ергономичното работно място на шофьора позволява лесно и прецизно използване на органите за управление на автомобила. За това допринася и стандартната автоматична система за превключване на предавките PowerShift 3 на Mercedes. Широката гама от динамични двигатели Euro VI, развиващи мощност до 375 kW, в комбинация с пригодени към конкретното приложение трансмисии и предавателни съотношения на крайната предавка, помагат да се поддържа икономичен и динамичен режим на работа. Благодарение на новоразработените и прецизно регулирани компоненти на шасито, този камион се отличава с високо ниво на безопасност и стабилност на пътя, а удоволствието от шофирането е действително голямо. На последно място, различните системи за асистенция и безопасност улесняват работата на шофьора и същевременно повишават нивото на безопасност.

Ефективност от нова класа

Ниският разход на гориво на Antos се дължи не само на стандартните двигатели Euro VI – за това допринасят и ефективно функциониращото допълнително оборудване и оптимизираната аеродинамика. Изключително икономичното функциониране на камиона се дължи и на износоустойчивостта на отделните компоненти, ниските разходи за ремонт и техническо обслужване и дългите сервизни интервали (до 120 000* км). Нови стандарти по отношение на ефективността задава и конструкцията на автомобила, отличаваща се с пригодност за монтиране на надстройки и отлично интегриране на всички компоненти на каросерията. А за допълнителни икономии в сферите на приложение, в които полезният товар и височината на шасито са от решаващо значение, ние разработихме вариантите Antos Loader и Antos Volumer. Може да се подобри допълнително и организационната и логистична ефективност, както и да се намали времето на престой – с помощта на услуги, които са специално адаптирани към конкретното приложение на Antos, напр. FleetBoard®.

Като цяло това е един камион от нова класа, отличаващ се с още по-добро управление и повишена ефективност. Antos. Убедете се сами!

* В зависимост от вида двигател.