Безопасност – в основата на всяка наша мисъл

  Интегралната концепция за безопасност на Mercedes-Benz разглежда безопасността в четири фази:

  Фаза 1: Безопасно шофиране

  Фаза 2: В критични ситуации

  Фаза 3: По време на инцидент

  Фаза 4: След инцидент

  В зависимост от вида и тежестта на произшествието се предприемат различни мерки, с цел да се намалят последствията от възникналия инцидент и да се облекчи работата на спасителните екипи:

  • Максимална защита: Автоматично се изключва двигателят и подаването на гориво.
  • Осветление, което се забелязва: Автоматично се включват аварийните предупредителни светлини и вътрешното аварийно осветление, за да се намали рискът от последващи злополуки и за да се улесни откриването на автомобила.
  • Улесняване на спасителните екипи: Интегрираните в конструкцията на автомобила аварийни съединения между калниците и вратите улесняват отварянето на вратите след челен удар. Вратите се отключват автоматично, за да се осигури достъп до пътниците.
  • Директна комуникация: В случай на инцидент или авария, по сигнал от сензорите на въздушните възглавници и предпазните колани, системата на Mercedes-Benz за аварийна комуникация осъществява автоматично връзка с кол-центъра за аварийна помощ. Същевременно в кол-центъра за аварийна помощ на Mercedes-Benz се изпращат GPS данни за местоположението на автомобила и друга необходима информация. След това може да се установи и гласова връзка.

  [1] Изискване: активна интернет връзка.

  S-класа купе

  Очарование

  Факти и данни

  Брошура и ценова листа