Дизелови двигатели – Чисти. Мощни. Устойчиви

Модел Разположение/Брой на цилиндрите Работен обем (куб. см) Номинална мощност (кВт при об./мин.)[1] Макс. скорост (км/ч) Разход на гориво, комбиниран режим (л/100 км)[2] Емисии на CO2, комбиниран режим (г/км)[2]
C 220 BlueTEC I4 2143 125/3000–4200 (125/3000–4200) 234 (233) 4,2-4,0 (4,5-4,3) 109-103 (117-109)

Ентусиазмът няма да ни напусне

Нашите автомобили оставят ярка следа във вашия живот. Те са сигурни и надеждни спътници във вашата работа и в свободното време. В дълъг период от време. По отношение на околната среда, обаче, тези автомобили оставят минимални следи. Затова този двигател е един от най-чистите, които се предлагат в момента на пазара.

  Основни характеристики на 4-цилиндровия дизелов двигател

  Един от най-чистите двигатели на нашето време: C 220 BlueTEC не генерира почти никакви емисии на азотни окиси, тъй като тези газове се отстраняват в максимална степен от доказалия своята ефективност селективен катализатор (SCR). Така се постига на практика максималното възможно намаляване на емисиите.

  Подробни данни за двигателите:

  • Иновативна технология: Дизеловата технология “комън-рейл” се отличава с повишено налягане на впръскване (до 2000 бара), оптимизирани горивни камери и изключително бързо превключващи и прецизно функциониращи инжектори. Керамичните бързодействащи подгревателни свещи подобряват характеристиките при студен двигател.
  • Огромна мощност и оптимизирани характеристики: Благодарение на високото налягане на възпламеняване в горивните камери и двустепенната компресия, агрегатът развива висок въртящ момент в целия диапазон от обороти. С помощта на два балансиращи вала се постига по-плавна и стабилна работа на двигателя.
  • Щадящ околната среда: Функцията ECO Start/Stop, например, намалява разхода на гориво, като временно спира двигателя, когато автомобилът е в неподвижен. Освен това, на ECO дисплея в инструменталното табло се извежда информация, която помага на шофьора да постигне по-икономичен стил на шофиране.

  Стойностите в скоби се отнасят за автомобилите с автоматични скоростни кутии

  [1] Стойностите за номиналната мощност и номиналния въртящ момент са установени съгласно Директива 80/1269/ЕИО във валидната понастоящем версия.

  [2] Стойностите за разхода на гориво и за емисиите на CO2 са установени съгласно предписания измервателен метод (Регламент (ЕО) No. 715/2007 на Европейския парламент във валидната понастоящем версия). Данните не се отнасят за отделен автомобил и не представляват част от оферта, а служат само за сравнение между отделните типове автомобили

  C-класа лимузина

  Очарование

  Факти и данни

  Брошура и ценова листа