Извънредно голям интерес към лятното издание на Mercedes-Benz Open 2010

Лятното издание на Mercedes-Benz Open по традиция се проведе на предизвикателното игрище на Lighthouse Golf & Spa Resort, край град Балчик. В състезанието се включиха 72 аматьори, като за първи път желаещите да участват надхвърлиха възможностите на турнира. Най-добро представяне показа Дину Пескариу от Румъния (хендикап 5), който събра 39 точки в А дивизия и заслужи купата на Mercredes-Benz Open. На второ и трето място се класираха съответно Тери Фентон (HCP 6) и Любомир Минчев (HCP 14) с по 37 точки. Форматът на състезанието беше индивидуален стаейбълфорд на 18 дупки, а участниците бяха разделени на 3 хендикап-дивизии.

Най-голямо беше напрежението на 11-та дупка, където обявената от Балкан Стар награда за удар „Hole in One” беше чисто нов Mercedes-Benz E-Class. И тази година нямаше играч с такъв голям късмет, но организаторите поканиха всички присъстващи да тестват актуалната гама на Mercedes-Benz по живописния маршрут на северното ни крайбрежие. В очакване края на състезанието и последващия коктейл, гостите се възползваха и от голф академията за начинаещи, частния плаж на комплекса и развлеченията край басейна.

Балкан Стар, генералният представител на Mercedes-Benz за България, дългосрочно се обвърза с този спорт, като официален спонсор на турнира Mercedes-Benz Open през 2008 година. През настоящата 2010 година за първи път се проведоха две издания на турнира, пролетното премина изключително успешно в 5-звездния комплекс Пирин Голф & Кънтри Клуб край Разлог, а лятното по традиция събра аматьорите на игрището в Lighthouse Golf & Spa Resort, близо до Балчик. „Нарастващият интерес към Mercedes-Benz Open и все по-големия брой участници ни показва, че сме на прав път в усилията си да присъединим турнира към най-голямата аматьорска верига от голф-турнири в света MercedesTrophy и съм уверен, че това ще се случи в близкото бъдеще.”, коментира Филип Китов, директор Маркетинг и комуникации в Балкан Стар.